Reflex č. 37

Reportáž z Ground Zero a odpověďi na otázku: Na kolik se Vám změnil život po 11. září? Francouzský herec Michel Galabruho, známý jako strážmistr Gerber v sérii četnických komedií, v angažmá nejprestižnější francouzské scény. Causa Jan Kavan z pera Bohumila Pečinky. Jaká vlastně byla a je poslouchanost rockové muziky?



Zde najdete kompletní obsah čísla 37 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.



Foto



Foto
Po světě jej nejvíce proslavila role strážmistra Gerbera v sérii četnických komedií, v nichž se objevil po boku Louise de Funése. O hereckých kvalitách Michela Galabruho ale daleko více vypovídá fakt, že už po skončení konzervatoře získal angažmá na nejprestižnější francouzské scéně, v Comédie Francaise.




Foto
Žádný populární žánr nedokázal tak jasně vyjádřit životní postoje svých příznivců jako rock. Průzkum pro Reflex však přinesl velmi překvapivé výsledky. Čistě podle textů pozná slavné rockové fláky opravdu málokdo. Vystačí si tahle muzika sama, nebo to s její poslouchaností vlastně nikdy nebylo tak horké?




Foto
Reportérka Reflexu Veronika Bednářová, která díky dlouhodobému studijnímu pobytu zažila útok na newyorská Dvojčata na místě samém, rekapituluje děje, jež od události proběhly, v anketě zjišťuje nakolik teroristický čin změnil život lidí, a přináší reportáž z Ground Zera.




Foto
Materiál z pera Bohumila Pečinky není ledajakou rekapitulací života a kariéry poněkud nečitelného muže, jenž za minulé vlády šéfoval na zamini. Vycházeje více z minulosti Kavanovy rodiny než ze známých skandálů, kreslí portrét osoby posedlé zvláštní směsí mesianismu a osobních ambicí.




Foto
Tenhle vcelku málo známý obraz se v pražské Národní galerii octl nezvykle: vojenský úspěch rakouských vojsk proti Napoleonovi byl z nemalé části dílem statečných českých vojáků, a tak čeští stavové požádali císaře o část italské umělecké kořisti. Panovník jim vyhověl.