Reflex č. 32

Ve dvaatřicátém letošním čísle Reflexu si můžete přečíst rozhovor s Ester Kočičkovou, článek Pavla Kováře o problémech kolem chátrajících stavebních památek nebo rozhovor Petra Holce s britskou dvojicí Underworld. Čeká vás také Causa Kamil Ressler, Na vandru v irské Tulle a další čtení...



Zde najdete kompletní obsah čísla 32 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.





Foto




Foto
Stín Ester K.
"Měla jsem vymyšlenou fotku, na který bych byla se svým psem a potupně ho držela. A titulek rozhovoru by zněl: Ester Kočičková zneužívá psy. Ten váš fotograf mě ale donutil, abych si zase udělala drdol, vzala boa a doutník. Že prý to lidi takhle chtějí," postěžovala si "nová Olmerová" Tomáši Baldýnskému. Příznivci již neexistujícího Rádia Limonádový Joe i jeho "moderatizátorky" při jejich rozhovoru vskutku pookřejí.





Foto
Prodám zámek, zn.: "Za 1 Kč."
Inzerátem z titulku tohoto článku by zastupitelé mnohého města či obce v naší zemi rádi řešili spletitou situaci kolem chátrajících stavebních památek. Zářné příběhy se střídají s neradostnými kauzami a ty zase s bezvýchodnými. Pavel Kovář se o kdysi místní chlouby, ale dnes často život ohrožující ruiny a černé díry na peníze zajímal blíže. Objevil i nenápadný zámek v Cítolibech, o jehož koupi mají zájem Italové. Jde jen o dobrý kšeft?




Foto
Ve frontě na mentee
Reflex jednou měsíčně představuje manažerku či podnikatelku, která je ochotna předat svoje pracovní i osobní zkušenosti jiné ženě, jež uvažuje o budování vlastní kariéry. O inventuru v mezičase se pokusila Olga Myslivečková.




Foto
Na vandru v Tulle
"Bydlela jsem ve vraku auta, na ulici, pod mostem, ve stanu, v karavanu i v kostele," vzpomíná na svůj první pobyt v Irsku Alena Kastnerová, moderátorka radia Kiss, toho času na mateřské dovolené. Nakonec zakotvila ve farmářském městečku Tulla a loni na podzim tam byla již potřetí.




Foto
Rytíř české literatury
Americký profesor Peter Kussi je muž s angličtinou shakespearovských herců a češtinou čistou jako studánka. Mnoho významných českých autorů bylo přeloženo do angličtiny právě jeho zásluhou. O své cestě z Čech až na newyorskou Columbijskou univerzitu si vyprávěl s Veronikou Bednářovou.




Foto
Causa Kamill Resler
Respekt, jaký si JUDr. Kamill Resler vybudoval, ať už co bibliofil a znalec oboru, nebo jako právní zástupce řady význačných spisovatelů a dramatiků své doby, je nesmírný. Nejvýznamnějším momentem jeho kariéry však byla obhajoba K. H. Franka na jaře 1946, kdy zastupoval nacistického pohlavára ex offo. Přesto, že tuto roli přijaL PROTI SVÉ VŮLI, byl za svůj profesionální postoj potrestán.




Foto
Nikdy nepřestaneme!
Britské kultovní formaci Underworld, již před šesti lety proslavil především filmový generační hit Trainspotting, vychází nová deska, a navíc k nám -- dnes už pouze jako duo -- míří na roudnický festival Creamfields. Víc se dočtete v rozhovoru Petra Holce.




Foto
Sir Connery a hnědá polobotka
Protože Sir Connery nepřijel na karlovarský festival, dorazil ansámbl připravující podklady pro chystaný Chodník slávy za ním do pražského hotelu Four Seasons. Trvalo to pouhé dvě minuty, ale Reflex byl při tom.