Igor Němec v další funkci aneb konec jedné koalice v Čechách

"Špidlova pravá ruka" Marie Součková má prý tajemného kandidáta na prezidenta v rukávu, Igor Němec nahradil Jana Kasla, stíhaný zakladatel kampeličky dělal rozruch v soudní síni, senátní volby rozdělí Unii svobody-DEU a lidovce a jak jsou na tom ženy s výší svých platů?

Pondělí 15. července


ČSSD řeší, zda má být Zeman prezidentem

Špičky sociální demokracie se nemohou shodnout na tom, kdo by měl být prezidentem. Proto možná nakonec uspořádají vnitrostranické referendum. Část vedení strany by ráda na Hradě viděla odcházejícího premiéra Miloše Zemana, další upřednostňují ombudsmana Otakara Motejla, místopředsedkyně strany a "Špidlova pravá ruka" Marie Součková mluví o tajemném novém kandidátovi.
(Zdroj: www.idnes.cz)

Více informací k této události najdete např. zde.



Doufejme, že "Špidlova pravá ruka" ví, o kom mluví...




Úterý 16. července


Pražkým primátorem je Igor Němec

Hlavní město má po včerejšku nového primátora. Stal se jím dosavadní radní pro kulturu, sport a církve, kterého nominovala ODS. Němec nahradil Jana Kasla, který na funkci rezignoval koncem května na protest proti údajné korupci a chování radních z ODS na pražské radnici. Pro Němce hlasovalo 31 zastupitelů z 49 přítomných, proti jich bylo patnáct a tři hlasovací lístky byly neplatné. ODS a ČSSD mají na radnici celkem třicet hlasů, ale někteří sociální demokraté pro Němce patrně nehlasovali, takže zřejmě získal podporu komunistů.
(Zdroj: LN, kráceno)

Více informací najdete např. v Lidových novinách z 16. července 2002.



A zase jedna z dalších mnoha funkcí Igora Němce....




Středa 17. července


Zakladatel kampeličky vyváděl u soudu a byl vyhozen

Stíhaný zakladatel vytunelované První pražské družstevní záložny dnes u pražského městského soudu předvedl další z řady slovních výstupů, v nichž opakovaně hrubě napadá trestní senát. "Za zmanipulování tohoto procesu by měl celý senát dostat trest smrti," vykřikoval dokola Martin Říha.
Když se předsedkyni senátu Haně Hubáčkové nedařilo Říhu umlčet, dostal od ní pořádkovou pokutu 10.000 korun. Za obdobné chování mu již dříve uložila padesátitisícovou pokutu.
(Zdroj: www.ceskenoviny.cz)

Více informací k této události najdete např. zde.



Příště ho vůbec nepouštějte do soudní síně!




Čtvrtek 18. července


Senátní volby rozdělí koalici

Unie svobody-DEU a lidovci uznali, že spojení jejich stran nepřineslo ve volbách požadovaný efekt. Zástupci Koalice se proto rozhodli, že do senátních voleb půjdou obě strany zvlášť. Místopředseda unie a senátor Robert Koláč potvrdil, že Koalice se jako značka ve sněmovních volbách neosvědčila, a proto budou dosavadní partneři kandidovat samostatně. "Neměli bychom si ale konkurovat. V každém obvodě bude kandidovat buď lidovec nebo unionista," vysvětlil senátor. Unionisté by podle předběžných dohod měli kandidovat ve více obvodech než lidovci.
(Zdroj: www.idnes.cz)

Více informací k této události najdete např. zde.



Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne.




Pátek 19. července


Ženy mají o čtvrtinu nižší platy než muži

Lékařky vydělávají v Česku průměrně o 5300 korun měsíčně méně než lékaři, prodavačky o 4300 méně než prodavači a servírky o dva tisíce méně než číšníci. Celkově braly ženy loni jen 74,4 procenta toho, co muži. Mohou si ted Češky stěžovat u svých šéfů, že jsou diskriminovány? Že za stejnou práci berou méně než muži? Nikoliv. Firmy se totiž naučily, jak přilepšit mužům, aniž tím poruší zákon a protidiskriminační pravidla.
"Že by za stejnou práci brala žena u jedné firmy méně než muž, to už si otevřeně dnes asi žádná firma nedovolí. Ale firmy to mohou dělat jinak. Například se může stát, že na stejné pozici, kde byl muž a bral 15 tisíc, nastoupí po něm žena a dostane nabídku jen na 12 tisíc korun," říká vedoucí oddělení žen a mužů na ministerstvu práce Dagmar Zelenková.

(Zdroj: MF DNES,kráceno)

Více informací najdete např. v MF DNES z pátku 19. července 2002.



Ženy by tedy měly doufat ve zlepšování se hospodářské situace v zemi, protože ony jsou v krizi a v období nezaměstnanosti první na řadě. A při pracovních pohovorech by ženy neměly zapomínat na svou nenávist vůči dětem, za odměnu můžou dostat třeba daleko vyšší post...