Odboráři všech zemí, spojte se!

Americký list The New York Times zkoumal české referendum. Prezident Václav Klaus nebyl puštěn do televize nebo televize nebyla vpuštěna za Václavem Klausem? Jak to bude se škodami napáchanými na českých Němcích? Odboráři vyšli opět do ulic ... Praha - Ostrava a zpět jedině letadlem!

Pondělí 16. června


N.Y. Times: Referendu pomohla média



Zahraniční tisk si pochvaluje českou účast v referendu o vstupu do EU. Zároveň ale kritizuje "zpackanou" kampaň ministerstva zahraničí i postoj českého prezidenta. Podle amerického listu The New York Times vděčí referendum za úspěch především českému tisku, který vesměs vyzýval ke vstupu.







"Jak tvrdí někteří analytici, ve skutečnosti jen odhodlaná kampaň místních nezávislých sdělovacích prostředků, vedená na poslední chvíli, přivedla do hlasovacích místností voliče, kteří by jinak podle průzkumů zůstali doma," píše deník.




(Zdroj a více informací: idnes.cz)



Pravdou je, že na ANO přes půl titulní stránky deníku, nejsme vůbec zvyklí, kampaň byla opravdu zpackaná, ale Češi se rozhodli sami, spíš než na novinový titulek vsadili tak na hazard ...



Úterý 17. června


Klause nepustili do ČT, tvrdí jeho kancelář



Prezidentská kancelář obvinila Českou televizi (ČT), že neumožnila Václavu Klausovi vystoupit a bezprostředně okomentovat sobotní výsledek referenda o vstupu země do Evropské unie. Reagovala tak na kritiku, kterou si Klaus vysloužil za to, že s prvním komentářem vystoupil až v neděli večer v Českém rozhlase, informuje dnešní Mladá fronta Dnes (MfD). Televize obvinění odmítá.





"Říkali jsme zástupcům České televize, že navrhujeme jakékoliv vystoupení prezidenta v jakékoliv sobotní relaci na ČT1. Oni to odmítli s tím, že na to nemají formát. Dál nemám, co bych komentoval. Myslím, že veřejnoprávní médium se v tak závažné věci snad ještě nikdy takto k hlavě státu nezachovalo," řekl listu šéf tiskového odboru Hradu Petr Hájek.





(Zdroj a více informací: ihned.cz)



Tak tady něco nehraje, mrkněte se sem.




Středa 18. června


Mareš: Omluvu i odškodnění pro Němce



Česká vláda se chystá napravit křivdy napáchané na českých Němcích, kteří nebyli po druhé světové válce odsunuti. Sudetských Němců, kteří žijí v zahraničí, se to týkat nemá. Konkrétní návrh připravil vicepremiér Petr Mareš (US-DEU). Vláda by se jím měla zabývat na některé z nejbližších schůzí.



Mezi tyto křivdy patří například neuznání kvalifikace, kterou dotyčný získal za nacistů na německých školách. České poválečné úřady Němcům rovněž neoprávněně snížily platy. "To znamená, že dnes mají o to nižší důchod," říká tajemník Shromáždění Němců v Čechách, na Moravě a Slezsku Martin Dzingel.

Ve velmi dobrém. My teď prostě jen musíme dokončit rozběhlou reformu s nižšími finančními zdroji.



(Zdroj a více informací: idnes.cz)



Ať už to pan Mareš myslel jakkoliv, tohle mu ve sněmovně neprojde!




Čtvrtek 19. června


Odboráři pískali u úřadu vlády



Odboráři již došli před úřad vlády. Sešlo se jich asi dva tisíce. Na houkání sirén, pískání a křik však nikdo neodpověděl. Kolem přešel jenom bývalý odborář Richard Falbr, s nikým se však nebavil a odešel směrem k Senátu.




Sirény a pískot zněly z asi dvoutisícového průvodu demonstrantů před Strakovou akademií, kde sídlí česká vláda. "Dejte hlasitě najevo, jak se máte špatně," volal pořadatel do megafonu. Odezvou mu byl ještě silnější pískot a řev sirén.



(Zdroj a více informací: lidovky.cz)



Například požadavek na zákaz zaměstnávání lidí na živnostenský list svědčí o tom, že odboráři by chtěli, aby vláda sloužila hlavně jim. Kdo z koho? Vladimír Špidla zůstává neústupný, českou lobby snad čeká krach?




Pátek 20. června


Poslanci: po práci domů letadlem



Na první pohled je to jednoduchá volba: proč se trmácet čtyři a půl hodiny vlakem, když letadlem trvá cesta jen 2 hodiny a je pohodlnější? Daňové poplatníky ale rozhodnutí ostravských poslanců, kteří místo vlakem cestují domů či do práce letadlem, přijde na pěkné peníze.






Mnozí z poslanců využívají toho, že Poslanecká sněmovna ze zákona proplácí zákonodárcům letenky na vnitrostátních linkách. Jedna letenka přitom stojí od 5256 do 6823 korun.



(Zdroj a více informací: idnes.cz)



Mají-li poslanci ze zákona nárok na letenky, nemůžeme se jim divit, že volí letecký způsob dopravy. Ruku na srdce - vy byste to snad nevyužívali? Smutné je na tom to, že nejsme v situaci, kdy by si to naši poslanci mohli dovolit