Reflex č. 18

Rabování Iráčanů způsobilo snad více škody, než celá válka, fotoreportér Jan Šibík putoval po Iráku právě ve dnech, kdy se hroutil Saddámův režim. Letos tomu bude padesát let, kdy začala vysílat tehdy Československá televize, zavzpomínejte s námi. Newyorská Greenwich Village a její genius loci. V tomto čísle Reflexu najdete také přílohu Hladina adrenalinu.

Zde najdete kompletní obsah čísla 18 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto





Foto
Saddámův režim se zhroutil. Iráčané rabují všechno, co se může hodit, zbraně především. Jan Šibík na cestě z Umm Kasru do Bagdádu a odtud do dalších měst zachytil padající Husajnovy sochy, přeplněné nemocnice i protiamericky naladěné Iráčany.




Foto
Pavel Lichtág suverénně jezdí na extrémně divoké vodě. Jeho adrenalinoví kolegové se věnují kitesurfingu, dělají neuvěřitelné kousky na kole, milují extrémní terény. Jsou závislí na adrenalinových sportech. Přílohu Hladina adrenalinu připravil Petr Volf.



Foto
Zákulisí začátků vysílání Československé televize bylo často barvitější než samotný program. Nejúžasnější ale byla nová technika a první vyvolení, kteří ji využívali. Byli mezi nimi kameraman Eduard Landisch a Keral Pech, režisér první televizní inscenace. Více Milan Tesař.

Foto
Petr Fantys prozradí, kde hledat místo, do něhož se vtěsnala historie americké kultury. Jde samozřejmě o newyorskou "vesnici" Greenwich. Vešli se sem postupně všichni - skuteční bohémové, imitátoři, ctihodní měšťané i evropští přistěhovalci. Skvělá náruč.




Foto
Poprvé se o budoucím mistru světa psalo, když v deseti letech v jediném zápase nasázel třiadvacet gólů. V brazilském reprezentačním dresu na Poháru FIFA v Mexiku Ronaldinho skóroval šestkrát v pěti zápasech. Jeho vítězný gól na mistrovství světa proti Anglii se stále připomíná. S Ronaldinhem mluvila Hana Benešová.