Reflex. č. 15

Úřady práce v některých českých okresech řeší nezaměstnanost netradičním způsobem. Jaká je koncepce legalizace prostituce v Čechách? Ruský Versace Slava Zajcev přijíždí do Prahy, Veronika Bednářová ho nedávno navštívila v Moskvě. Al-Džazíra už dávno není jen sdělovacím prostředkem. Lepší budoucnost bez EU?

Zde najdete kompletní obsah čísla 15 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto





Foto
V okresech Chrudim, Kutná Hora a Semily vyzkoušely úřady práce prospěšnou novinku: vybraným uchazečům o zaměstnání poskytli krátký jazykový kurs a poslali je do západního zahraničí na zkušenou. Nikdo si zatím nestěžoval. Více Jan Zvelebil.


Foto
Zdá se, že na veškeré poskytovatelky sexuálních služeb dopadne ruka státu. Krom eráru z toho budou především zdravotně profitovat jak děvčata, tak jejich kunčafti. Jak se dozvíte v článku Jiřího X. Doležala, německý příklad varuje před přílišnou byrokratizací.



Foto
Ruský Versace Slava Zajcev přijíždí do Prahy. Čilý pětašedesátník se v minulosti musel vyrovnávat se sovětskou realitou, nyní čelí té nové, mafiánsko-kapitalistické. Ostentativně se s nikým nepaktuje, tvrdě pracuje a o svých pappenheimských si myslí své. V Moskvě ho navštívila Veronika Bednářová.

Foto
Al-Džazíra je něco jako arabská CNN. Díky lidem, kteří ji uvedli v život a pracují v ní je pro Evropany i Američany překvapivě demokratickou a otevřenou agenturou. Na pověsti jí ubírají pouze nikým nedokázaná podezření ze spolupráce s islamistickými teroristy. Informuje Dan Hrubý.

Foto
Buď EU, nebo propadliště dějin. Tak vyznívá současná propagandistická kampaň pro náš vstup i většina příspěvků v tisku na dané téma. Je to opravdu tak? Publicista Benjamin Kuras se vás pokusí přesvědčit, že naše budoucnost je mimo EU nejen myslitelná, ale dokonce lepší.