Reflex č. 13

Třinácté číslo Reflexu přináší nejen řadu informací o válce s Irákem. Petr Volf si povídal s architektem Martinem Roubíkem, Dan Hrubý si ve Stalinově rodišti připíjel s tamějšími obyvateli na diktátorovu památku, S. M. Blumfeld pátral po tzv. vesmírných lidech, Pavel Kovář se probíral historií a současností zimního stadionu na Štvanici a...

Zde najdete kompletní obsah čísla 13 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto





Foto
Na dvanácti stranách se Reflex věnuje Iráku. Spektrum článků sahá od analýzy soudobé americké obranné doktríny, přes sondy do Paříže a Německa a výhledy, co bude po konfliktu až po malý test domácí připravenosti na teroristické útoky.




Foto
Když architektův návrh vyhraje soutěž, všechno teprve začíná: boj o kontrakt, budování realizačního týmu, finanční a organizační překážky. Martin Roubík, jenž si všechny tyhle slasti vychutnal při stavbě knihovny v egyptské Alexandrii, teď zkouší prorazit doma, kam se vrátil z dlouhého norského exilu. Informuje Petr Volf.



Foto
Připili byste si na Stalinovu světlou památku? Nechte přísahy stranou, kdybyste se octli v diktátorově rodišti a setkali se s místními tak, jako se to podařilo našemu reportérovi Danovi Hrubému s fotografem, mohli byste se spasit jen útěkem. A musíte uznat, to dost dobře na takovém místě nejde.


Foto
Devatenáctiletý chlapec, který se nedávno upálil na Václavském náměstí, odkázal v dopise na rozloučenou ke stránkám tzv. vesmírných lidí. Ti mají u nás svého kontaktéra, ing. Iva A. Bendu z České Lípy. Pokud k vám ještě v rámci svých misí nezavítal, S. M. Blumfeld vás s ním i s těmi, jež zastupuje, blíže seznámí.


Foto
Tady jsme se stali poprvé hokejovými mistry světa, tady se zadělávalo na umění Hany Maškové a sourozenců Romanových, odtud komentoval nezapomenutelný Josef Laufer. Místo opředené mýty a vzpomínkami generací se má brzy totálně proměnit. Zbylá funkcionalistická kavárna má zdobit centrum rekreačního sportu. Více Pavel Kovář.