Klaus versus Sokol

Redaktoři a bývalý ředitel ČT se poprali jako malí kluci. Hokejový šampionát v roce 2004 se bude konat v nově postavené hale Sazky. Zemanovy snahy o zničení Špidly stále pokračují. Česká televize zřejmě zůstane bez ředitele. V pátek se bude konat třetí prezidentská volba.

Pondělí 17. února


Soutěž TýTý skončila potyčkou redaktorů ČT a Jiřího Balvína



Soutěž TýTý skončila potyčkou redaktorů ČT a Jiřího Balvína.



Potyčkou mezi bývalým generálním ředitelem České televize (ČT) Jiřím Balvínem a jejími redaktory skončil raut po vyhlašování cen TýTý. Mluvčí ČT Richard Klatovský sdělil, že iniciátory nebyli redaktoři veřejnoprávní televize.



(Zdroj a více informací: ihned.cz)



Podnapilí pánové do sebe strkali v ranních hodinách na záchodkách jako malí kluci, tak proč z toho dělat aféru. Vám se to snad ještě nikdy nestalo - třeba před dvaceti lety?



Úterý 18. února


Sazka bude ve stavbě haly pokračovat



Stavba víceúčelové haly v Praze 9 pro hokejový šampionát v roce 2004 bude pokračovat. Rozhodlo o tom dnes na mimořádném zasedání představenstvo Sazky, řekla její mluvčí Stanislava Doubravová. Aréna by tak měla být dokončena před zahájením mistrovství světa. Podle člena představenstva Vladimíra Srba dostala loterijní firma na stavbu bankovní úvěr.



"Ano, získala úvěr tak, jak ho v tuto chvíli potřebuje," řekl Srb. Z jeho vyjádření vyplynulo, že úvěr je nižší než šest miliard korun, o kterých doposud Sazka hovořila. Předseda Českého svazu tělesné výchovy Srb bez bližších podrobností uvedl, že loterijní společnost nepotřebuje tuto částku najednou.



(Zdroj a více informací: ihned.cz)



Někteří se přece jen strachují, že budou mít z ostudy kabát...



Středa 19. února


Zeman se snaží vyšachovat Špidlu ze hry



Politický "důchodce" Miloš Zeman dnes nepřímo vyzval své příznivce v ČSSD, aby nevolili na stranickém sjezdu současné vedení. Bývalý předseda vlády překvapivě připustil svoji účast v přímé volbě prezidenta. Tu však podmiňuje tím, že se v sociální demokracii změní vedení.




"Chci jasně prohlásit, že za současného vedení ČSSD se zcela určitě přímé volby nezúčastním," řekl Miloš Zeman ze své chalupy na Vysočině, kde žije po svém loňském odchodu z vysoké politiky. Více se nechtěl ke své možné kandidatuře vyjadřovat.




(Zdroj a více informací: lidovky.cz)



Trochu soudnosti, pane. Pouhé čtyři měsíce nás dělí od referenda o vstupu do EU, přece nechcete způsobit vládní krizi. Nehledě na to, že pro vás se už kruh stejně uzavřel.



Čtvrtek 20. února


Volbě šéfa ČT hrozí krach



Rada České televize musí podle zákona zvolit do 26. února nového generálního ředitele. Sami radní ale připouštějí, že se jim to nemusí podařit. Na vítězi se musí shodnout alespoň deset členů ze čtrnácti. "Zákon vůbec neřeší, co by se dělo, kdyby se volba nepovedla," řekla iDNES radní Zdena Hůlová.



"Zřejmě bychom museli vyhlásit nové výběrové řízení," domnívá se členka Rady ČT.



(Zdroj a více informací: idnes.cz)



Ani "vyprávění" kandidátů o vyrovnaném rozpočtu zřejmě nepřesvědčí Radu ČT. Tím lépe. Dokud nedojde k regulérnímu výběru šéfa ČT, těžko hledat vítěze.



Pátek 21. února


Klause může potkat Zemanův osud



Přesně týden před třetí volbou prezidenta se Václav Klaus ocitl v paradoxní situaci. V souboji s vládním kandidátem Janem Sokolem může utrpět výraznou porážku, ale také má dosud největší šanci stát se prezidentem. Klausovi reálně hrozí, že vypadne hned v prvním kole volby a skončí jako naposledy Miloš Zeman. Pokud však tuto klíčovou překážku překoná, bude podle všeho jen získávat.



Politici vládní koalice to vědí. Když Klaus nevypadne hned, přetáhne hlasy na svou stranu, říkají. Jeden z ministrů tvrdí, že třetí kolo "bude Klausovo".



(Zdroj a více informací: idnes.cz)



Protože půjde o velmi těsný souboj, je těžko možné porovnávat prohru Klause či Sokola se Zemanovým fiaskem.