Pravda či lež novopočeného senátora

"Cattani" dělá právníka v mediální agentuře. Premiér Vladimír Špidla se netají svými názory na to, koho na Hradě nechce. Rada udělila Nově pokutu. Co říká nejnovější průzkum agentury STEM? Senátor Martin Mejstřík bude muset dokázat svou nevinu.

Pondělí 2. prosince


Antl pracuje v mediální agentuře a učí



Bývalý náměstek policejního prezidenta Miroslav Antl, který před dvěma měsíci zavinil dopravní nehodu, pracuje pro mediálního poradce ministra vnitra Stanislava Grosse. Uvádí to dnešní Mladá fronta Dnes (MfD). Antl krátce po odchodu z policejního prezídia veřejně prohlásil, že by se rád vrátil do státních služeb.



Podle deníků je Antl domluvený s majitelem mediální agentury Miroslavem Formanem, který patří k hlavním Grossovým poradcům, že se do konce roku "podívá na nějaké smlouvy a případná trestná oznámení".



(Zdroj a více informací: ihned.cz)



Právník v agentuře public relation by se chtěl vrátit do státní sféry? To zní jako pohádkový příběh českého Cattaniho, jak si s oblibou bývalý náměstek poliejního prezidenta nechá říkat.


Úterý 3. prosince


Špidla chce Motejla či přímou volbu



Příští prezident může být podle premiéra a předsedy ČSSD Vladimíra Špidly nakonec zvolen v přímé volbě.


Pomoci k tomu podle něj může postoj ODS. "Pokud nasadí i do případné druhé prezidentské volby Václava Klause, nikdo zvolen nebude a přijde na řadu přímá volba," popsal Špidla svou představu na setkání s novináři. Počítá s tím, že by při opakovaném nasazení Klause nebyl zvolen prezidentem ani expremiér Miloš Zeman. Jeho kandidaturu totiž nynější šéf ČSSD nepodporuje.



(Zdroj a více informací: ihned.cz)



Pan premiér je velmi sympatický tím, že se nestydí ve straně otevřeně prezentovat vlastní názor. Podaří se mu strhnout na svou stranu ještě nějaké nerozhodné ovečky?



Středa 4. prosince


Nova platí za Peříčko a skrytou reklamu



Televize Nova musí zaplatit 550 tisíc korun pokuty. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání tak potrestala společnost CET 21 za to, že televize odvysílala upoutávky na erotický pořad Peříčko před 22. hodinou. Druhá čtvrtmilionová pokuta je za skrytou reklamu na minerálku v talkshow šéfa televize Vladimíra Železného.



"Rada v úterý rozhodla, že televize Nova musí zaplatit 250 tisíc korun za skrytou reklamu na minerální vodu Korunní v pořadu Volejte řediteli," řekl iDNES mluvčí rady Pavel Barák.



(Zdroj a více informací: idnes.cz)


Po pravdě řečeno čtvrt miliónů korun za skrytou reklamu není zas tak moc. Viďte, pane řediteli? Soudit po třech letech prohřešek jedné televize na tak malém madiálním trhu? Proč tak pozdě, Rado?




Čtvrtek 5. prosince


STEM: velká většina obyvatel podporuje protesty zemědělců



S hlavním požadavkem zemědělců, tedy srovnatelným přídělem peněz od EU s farmáři v zemích patnáctky, souhlasí 70 procent dotázaných. "Opačný názor má pouze deset procent lidí a zbývajících 20 procent se neumí rozhodnout," řekl Radiožurnálu ředitel agentury Jan Hartl.



odle zjištění STEM je podpora veřejnosti hlavnímu požadavku zemědělců velká ve všech kategoriích obyvatelstva. Jednou z hlavních příčin je strach obyvatel z toho, že čeští zemědělci bez vyšších dotací podlehnou konkurenci západoevropských rolníků. Další příčinou podpory požadavků tuzemských rolníků je fakt, že lidé vnímají fungování a problémy zemědělství symbolicky.



(Zdroj a více informací: ihned.cz)



Průzkum střediska STEM také dokazuje, že čím více se vstup do EU blíží, tím se obyvatelé České republiky začínají obávat řady problémů. Padesát dva procent těch, co jsou pro vstup, je žalostně málé číslo...



Pátek 6. prosince


Mejstřík chce omluvu, nebo soud



Senátor Martin Mejstřík nechce nechat utichnout kauzy, které se zabývaly jeho bydlením. MF DNES a TV Nova přinesly nedávno zprávy, že senátor zneužil svého bydliště po povodních, respektive při komunálních volbách. "Článek i reportáž byly nepravdivé. Mí právníci připravují žaloby," řekl na tiskové konferenci v kavárně Slavia. "Pokud se média do konce příštího týdne neomluví, bude se kauzami zabývat soud." Podle něho byly článek i reportáž zpracovány na objednávku.



"Chápeme kampaň MF DNES a televize Nova jako útok na nezávislou politiku," doplnil Mejstříka Josef Brož, mluvčí Cesty změny, za níž senátor kandidoval.



(Zdroj a více informací: idnes.cz)



Nemají členové pražské ODS v současnosti dost starostí s důležitějšími věcmi? Pokud někdo žádá omluvu, měl by své jméno nejdřív očistit a uvést věci na pravou míru. Jen do toho, pane senátore!