Air Force One jako symbol moci

Radní se nedohodli na odvolání ředitele České televize Jiřího Balvína. Proč už lidé nekupují Hanáckou kyselku? Prvním prezidentem, který přicestoval na summit NATO byl George Bush, kromě toho, kde je ubytovaný se mluvilo také o speciálu Air Force One. Kdo je dalším kandidátem na křeslo předsedy ODS?

Pondělí 18. listopadu


Balvín udržel křeslo



Rada ČT ani v tajném hlasování nedokázala odvolat generálního ředitele Jiřího Balvína. Chyběl jediný hlas. Rada Balvínovi vytýkala, že nedodržuje projekt. Podle radních není schopen restrukturalizovat a reorganizovat televizi. Občanská demokratická aliance se s největší pravděpodobností sloučí s Evropskými demokraty pražského exprimátora Jana Kasla.



Pro Balvínovo odvolání bylo potřeba deset ze čtrnácti hlasů radních. Z hlasování se omluvil pouze místopředseda rady Bohumil Fanta, který je v zahraničí. Devět radních bylo pro odvolání, čtyři proti. Předseda aliance Michael Žantovský včera uvedl, že se na tom shodl ústřední sněm strany. O spojení s Kaslem už dříve projevili zájem politici pražské US-DEU, která i přes masívní kampaň propadla v komunálních volbách. Evropští demokraté naopak skončili v hlavním městě druzí za ODS.



(Zdroj a více informací: idnes.cz)



Odvolávat ředitele "veřejnoprávní" (jak jsme si to pěkně přeložili) televize nebývá v cizích vodách zase tak úplně zvykem. To už by se musel ostře provinit proti zákonu. Je otázkou, zda vůbec lidé jako např. sportovci, jejichž sprotovní výkony jsou jistě obdivuhodné, mají předpoklady umět rozhodovat o tak závažných problémech týkajících se budoucnosti takové instituce jako je ČT. Nebylo by lépe začít u Rady?



Úterý 19. listopadu


Kyselku má od louhu očistit policie



Hanácká kyselka napravuje škody, které jí způsobila aféra s louhem. Výrobce podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Třicetileté ženě, která se kyselky napila, poleptala chemikálie jícen. Česká zemědělská a potravinářská inspekce už dříve vyloučila, že se louh dostal do minerálky při stáčení. "Bylo poškozeno dobré jméno společnosti. Okamžitě nám klesl prodej a odhaduji, že jsme přišli o desítky, ne-li stovky milionů korun," lamentuje ředitel Hanácké kyselky.



(Zdroj a více informací: idnes.cz)



Ředitel Hanácké kyselky by měl především kontrolovat rychlý průběh policejního šetření, protože jedině usvědčení viníka, může očistit jméno jeho firmy. Do té doby se řada lidí kyselky rozhodně nenapije a nedivme se jim...



Středa 20. listopadu


Americký pár je v Praze, utajení trvá



Prvním zahraničním prezidentem, jenž přicestoval na summit NATO byl včera George Bush. Speciál Air Force One, přistál v Praze krátce po jednadvacáté hodině. Prvním zahraničním prezidentem, jenž přicestoval na summit NATO byl včera George Bush.



(Zdroj a více informací: ihned.cz)



Letadlo Air Force One je symbolem rychlosti a síly a především nástrojem politické moci. Atraktivitu tohoto stroje využila i ČT, když film nesoucí stejný název nasadila v hlavním vysílacím čase. Nic proti, rozhodně na tom vydělala...



Čtvrtek 21. listopadu


Předsedou chce být nečekaně i Nečas



Kandidátů na místo budoucího šéfa ODS přibývá - zájem o tuto funkci včera oznámil i místopředseda strany Petr Nečas.



S čím předstoupí před delegáty mimořádného prosincového kongresu strany? Především hodlá změnit strukturu i fungování ODS, více stranu otevřít veřejnosti a zapojit do rozhodování i řadové členy.



(Zdroj a více informací: ihned.cz)



Specialista na problematiku armády Petr Nečas není mezi svými kolegy v poslední době oblíbený, jeho politická angažovanost není podle nich příliš horká. Václav Klaus jeho zdrženlivost pojmenoval, snad ze slušnosti, depresí. Ať jde o vlažný přístup k věcem nebo depresi, zdá se, že Petr Nečas se na křeslo šéfa ODS neposadí.



Pátek 22. listopadu


Robertson se stal terčem útoku



Dva údajní novináři napadli při závěrečné řeči generálního tajemníka NATO George Robertsona. Hodili na něj pravděpodobně rajčata. Oba výtržníky ihned eskortovala do zákulisí ochranka, jejíž příslušníci zároveň zaštítili šéfa aliance.



Podle některých policejních zdrojů mladíci hodili na Robertsona nafukovací balónky naplněné vodou.



Když byli oba muži odváděni ze sálu, jeden z nich řekl, že jsou aktivisty Nacionálně bolševické strany Ruska. "Na vás je krev všech dětí" a "NATO je horší než gestapo", volal jeden z nich, který měl na ruce červenou pásku s bílým srpem a kladivem. Když byli oba muži odváděni ze sálu, jeden z nich řekl, že jsou aktivisty Nacionálně bolševické strany Ruska. "Na vás je krev všech dětí" a "NATO je horší než gestapo", volal jeden z nich, který měl na ruce červenou pásku s bílým srpem a kladivem.



(Zdroj a více informací: ihned.cz)



S házením rajčat začali lidé v divadlech, když byli nespokojeni s účinkujícími. Tímto, dnes již běžným projevem nesouhlasu, dva mladíci narušili jinak neposkvrněné jméno pražského summitu. A co? Prý se stejně netrefili...