Reflex č. 47

Zajímá vás, kdo je pro média jediným zdrojem zpráv o přípravách tuzemských radikálů na násilnosti? V posledních volbách v Turecku zvítězila islamistická strana, jak moc je Turecko Evropa? Současný Cyrano z Bergeraku alias David Prachař mluvil nejen o svém nosu. Causa David Beckham a pomalu se probouzející čtvrť Karlín.

Zde najdete kompletní obsah čísla 47 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.



Foto






Foto
Téměř válečný stav panující v Praze v souvislosti s konáním zasedání NATO vyvolala média. Dva nejzávažnější články otištěné v MF DNES a Týdnu se přitom opírají o výmysly mladíka přezdívaného Albino, jehož dominantním rysem je život na sociálním dně.



Foto
Banky, zahraniční firmy, fast foody, co do vnějších aspektů se Turecko poevropšťuje, seč mu síly stačí. Vítězství islamistické strany v posledních volbách ale naznačuje, že své identity se národ od Bosporu jen tak nevzdá. Pro Evropu tím vzniká tíživé dilema: přijmout do EU nekřesťanskou komunitu, nebo ji odmítavým postojem vehnat do náručí jiného silového uskupení? Vzhledem k blízkosti Iráku a Íránu není těžké uhodnout jakého.




Foto
Srpnovými povodněmi nejpostiženější pražská čtvrť, Karlín, se probouzí k novému životu pomalu. Nemohou za to jen státní a místní úředníci, řada problémů má svůj původ v prosté faktu, chudý obvod odskáče přírodní katastrofu hůř.



Foto
Málokterá sportovní hvězda reprezentuje propojenost sportu a show-businessu tak flagrantně jako záložník Manchesteru United David Beckham, jehož sportovní kvality zcela zastiňuje nimbus idolu globalizovaného světa. Rub této pozice pocítil fotbalista nedávno, když měli na jeho rodinu spadeno únosci.





Foto
Některým z nás se vždy pár týdnů před vánoci objeví v poštovní schránce sada pohlednic s obrazy, jejichž autory jsou členové UMÚN, tedy umělci malující ústy a nohama. Fascinující nám pak nepřipadá jen jejich řemeslná dokonalost, ale i sympatická sveřepost, s níž se tihle lidé chtějí postarat sami o sebe.