Reflex číslo 41

V jedenačtyřicátém letošním čísle Reflexu si můžete přečíst rozhovor Honzy Dědka s filmovým režisérem Wimem Wendersem, reportáž Petra Holce z psy-tranceové party Boom Festival 2002, Causu Howard Hughes nebo třeba životní příběh Karla Rziepela, řečeného Citrón ...

Zde najdete kompletní obsah čísla 41 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.



Foto





Foto
Známého filmového režiséra Wima Wenderse potkal Honza Dědek na letišti v Havaně. Čekal je oba dlouhý let, a tak si mohli v klidu nerušeně povídat. Pan režisér se nejvíc rozparádil při vzpomínce na kubánské muzikanty, o nichž natočil dokument Buena Vista Social Club.




Foto
Respekt k tradičním hodnotám je v bývalých Sudetech obecně nižší než ve zbytku země. Ve Šluknovském výběžku, a najmě v jeho centru lze jeho přítomnost s úspěchem přirovnat k výskytu stopových prvků v přírodě. Pohled na německou stranu hranice pak o nás o nás říká velmi nepříjemné pravdy.



Foto
Reportér Petr Holec se vydal do Portugalska na jednu z největších psy-tranceových party, Boom Festival 2002. Jeho reportáž sice nepotěší ty poslance, kteří by kriminalizovali každého vykouřeného jointa, ale vy se v ní setkáte s lidmi tvořícími velmi netuctovou komunitu.




Foto
Měl nadání i dobrý původ. I přes značné ztráty svůj statut multimilionáře udržel. Ženy ho zbožňovaly. Když před čtvrtstoletím zemřel, měli patologové před sebou kostru potaženou kůží, následek dlouhotrvajícího přežívání, jaké nezažil ani poslední žebrák. Co k němu Howarda Hughese, muže, jenž ze zákulisí dlouho vládl Americe, dovedlo?




Foto
Jistý Karel Rziepel, mezi svými známý spíš jako Citrón, nedávno slušně plnil stránky deníků dík angažovanosti v cause novinářka Sabina Slonková. Jiřího X. Doležala daleko více než nezabitím investigativní novinářky zaujal svým životním příběhem. Tvrzení, že je barvitý, hrubě zaostává za skutečností.