Noční můra L-159B aneb Nechcete být milionářem?

Václav Klaus si myslí, že volební porgramy stran slouží výhradně novinářům a několika fajnšmekrům, Kavanův trezor je záhadou i pro samotného Jana Kavana. Zájem o účast v soutěži Chcete být milionářem? v příštích letech rapidně poklesne. Jan Kasal dokázal zahnat noční můru L-159B.

Pondělí 2. září


Klaus: Volební programy na podpal

Podle slovenského deníku Národná obroda měl předseda ODS Václav Klaus tvrdit, že volební programy politických stran nejsou určené ani občanům ani politikům jiných stran, ale především novinářům a některým "fajnšmekrům" mezi voliči. Uvádíme původní znění slovenského komentáře.
Predseda ODS Václav Klaus povedal, že volebné programy strán nie sú určené ani občanom, ani politikom iných strán, ale predovšetkým novinárom a niekoľkým "fajnšmekrom" spomedzi voličov. Klaus nečítal program inej strany... Pravda, toto kacírske priznanie zaznelo až po voľbách, ale české predvolebné prieskumy mu dávali za pravdu. Volebné programy "svojich" strán poznalo necelých 14 % voličov a ostatných len 4 % voličov, podobné to bolo aj s návštevami mítingov. Ak sa už volič na nejaký vybral, tak len na míting strany, ktorú chcel voliť. Nemyslím, že na Slovensku je situácia odchodnejšia.
(Zdroj: www.ihned.cz)

Více informací k této události najdete např. zde.



Navštěvujte volební mítinky, ať můžete s přehledem tvrdit, které body volebních programů nebyly splněny. Na to ale musíte umět zatraceně dobře počítat.



Úterý 3. září


Akce Tajný trezor

Policie, která vyšetřuje korupci na ministerstvu zahraničních věcí, se začala zajímat o obsah trezoru Jana Kavana, v němž jeho podřízení před dvěma lety náhodou objevili stovky tisíc korun a dokumenty. Exministr o penězích v trezoru říká každou chvíli něco jiného, a navíc jsou jeho výroky v rozporu se svědectvím úředníků ministerstva, kteří násilnému otevření sejfu asistovali. Nejasné je i to, jaký byl další osud peněz.
(Zdroj: www.idnes.cz)

Více informací k této události najdete např. zde.



Bez komentáře!



Středa 4. září


Stát uvádí: Nechcete být milionářem?

Lidé s vysokými příjmy budou po dobu tří let odvádět státu více peněz na daních. Nebude to ale 37 procent, jak navrhovala ČSSD, ale o dvě procenta méně. Na 35 procent totiž nakonec přistoupila Unie svobody-DEU, která původně návrh zcela odmítala.
Nejvyšší představitelé vládní koalice o balíčku daňových opatření jednali včera ve Strakově akademii více než tři hodiny. Poté mohl premiér Špidla oznámit, o kolik se v příštím roce budou zvedat daně. "Nejvyšší pásmo pro daň z příjmu fyzických osob nebude 37 ale 35 procent. Daň z příjmu právnických osob by pak měla být v roce 2004 snížena na 28 procent," prohlásil.
Vedle toho zvýšíme, i když ne výrazně, odpočitatelné položky na děti," řekl. Lidé, jejichž daňový základ přesahuje 960 tisíc korun ročně, budou tedy nakonec státu odvádět o tři procenta více než nyní. Zavedení 35procentního daňového pásma má být navíc omezeno na tři roky. Krach dohody odvrátila US-DEU, která na vyšší zdanění bohatých "kývla".
(Zdroj: www.lidovky.cz)

Více informací k této události najdete např. zde.



Pro některé líbivé gesto, pro jiné jen další čas vynaložený na přemyšlení o snížení svého příjmu a obejití líbivého gesta.



Čtvrtek 5. září


Voda na voličský mlýn socanů

Senátoři, poslanci a další ústavní činitelé kvůli záplavám nejspíše nedostanou příští rok vyšší platy. Vláda totiž zvažuje, že jim zmrazí platy a změní i vyplácení nemocenské. Kabinet, který chce takto ušetřit peníze a přesunout je na nápravu povodňových škod, by měl tento záměr projednat v neděli. Bude se věnovat také úpravě platů soudců, státních zástupců a představitelů státních orgánů.
Přestože státním zaměstnancům porostou v příštím roce mzdy o sedm procent, do příjmů ústavních činitelů by se toto zvyšování podle ministra financí Bohuslava Sobotky (ČSSD) promítnout nemělo. Neměly by nejspíš růst v příštích dvou letech, řekl již dříve ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach (ČSSD). Premiér Vladimír Špidla (ČSSD) zmínil až tři roky.
(Zdroj: www.ceskenoviny.cz)

Více informací k této události najdete např. zde.



Voliči ČSSD mohou být spokojeni, pokud se však Špidlův záměr bude líbit poslancům.



Pátek 6. září


Noční můru L-159B zahnal Jan Kasal

Jedině místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Kasal (KDU-ČSL) se ráno proletěl v dvoumístné verzi podzvukového bitevníku L-159B určené pro českou armádu. Předseda sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD) přijel později s tím, že letět nepotřebuje, ale nebál by se. Další pozvaná, místopředsedkyně Hana Marvanová (US-DEU), je nemocná. Vedení dolní parlamentní komory se tak seznamuje s prací armády.
Z letiště ve Vodochodech oba poslanci společně s ministrem obrany Jaroslavem Tvrdíkem zamířili do specializovaného armádního zdravotnického zařízení v Těchoníně na Ústeckoorlicku, určeného na boj proti biologickým a bakteriologickým zbraním, a na utajované velitelství protivzdušné obrany.
(Zdroj: www.ceskenoviny.cz)

Více informací k této události najdete např. zde.



A mnohým jistě spadl kámen ze srdce, když se Jan Kasal rozhodl podívat na svět z výšky...