Nova na Internetu – bonus, nebo nutnost?

Nova na Internetu – bonus, nebo nutnost?

Nova na Internetu – bonus, nebo nutnost?

Příští týden by měla televize Nova vyjet s dlouho očekávaným zpravodajským portálem na Internetu. Projekt, o kterém generální ředitel Novy Petr Dvořák mluví jako o hlavní události nejsledovanější české televize pro letošní rok, je vlastně takovým pokusem o záchranu. Diváci klasických zpráv totiž pomalu vymírají.


Televizní noviny na Nově si stále drží nejvyšší sledovanost ze všech televizních pořadů na českém trhu, ale věkové složení jejich diváků není pro manažery na Barrandově zrovna ideální. Mladší diváci od televize utíkají na Internet, televizní zprávy je nebaví, večer jsou už zastaralé a neatraktivní. Nic na tom nemění ani snaha Novy zprávy dramatizovat, nabízet častější přímé vstupy regionálních zpravodajů i pražských redaktorů (úplně nejstupidnější bývají přímé vstupy redaktora, který stojí ve zpravodajském centru Novy asi deset metrů od moderátorů Televizních novin, hlavně že je to „živě“), ani stále větší příklon k zábavě.
A tak se Nova musí pustit do vlastního internetového projektu, aby mladé diváky přitáhla přes síť. Z přísně utajovaného projektu, který by neměl běžet na adrese www.nova.cz. a odstartovat má 5. května, je zatím známé jen to, že na něm pracuje šedesát interních redaktorů, vede je bývalý ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal a na obsahu se budou moci podílet i sami uživatelé. Nejpovedenější videa se pak objeví přímo v Televizních novinách.
Vida, další zábavný prvek. Kdo by si nechtěl polechtat ego a vidět svoje video v nejsledovanějších televizních zprávách? Jenom se trošku obávám, aby to ještě byly zprávy. Aby se z Televizních novin nestala jedna velká show, do které tu a tam pronikne nějaká „normální“ informace.