Bobošíkovou proboha ne!

Bobošíkovou proboha ne!

Bobošíkovou proboha ne!

Je mi jasné, že si komunisti dělají legraci a nominaci vlastního prezidentského kandidáta nemůžou brát vážně. I jim přeci musí být jasné, že člověk navržený KSČM nemůže získat většinovou podporu v Poslanecké sněmovně i Senátu, a jediným cílem takové nominace může být pouze protahování volby a delší čas na vyjednávání s ODS o protislužbě za podporu Václava Klause.

Je mi jasné, že si komunisti dělají legraci a nominaci vlastního prezidentského kandidáta nemůžou brát vážně. I jim přece musí být jasné, že člověk navržený KSČM nemůže získat většinovou podporu v Poslanecké sněmovně i Senátu, a jediným cílem takové nominace může být pouze protahování volby a delší čas na vyjednávání s ODS o protislužbě za podporu Václava Klause.
Přesto mě zmínka o Janě Bobošíkové, a to hned ve dvou nedělních televizních diskusích a od dvou nejvyšších představitelů KSČM, šokovala. Cožpak je Bobošíková oním kandidátem přijatelným pro více politických stran? A čím komunisty tak uhranula? Jestli něco Bobošíková nevyznává, pak je to levicová politika. Nedá se o ní mluvit jako o nestranné personě, vždyť se pohybovala už ve dvou politických stranách.
Do jedné ji přitáhl bývalý ředitel televize Nova Vladimír Železný a dostala se díky ní do Evropského parlamentu. S druhou politickou stranou, už vlastní, se pokoušela kandidovat do Senátu a také do Poslanecké sněmovny. V obou případech propadla, i když na kandidátky získala taková mediální esa jako Mirku Čejkovou nebo Pavlu Topolánkovou. Bobošíková se navíc nikdy netajila svými sympatiemi k Václavu Klausovi. Tak proč by teď měla kandidovat proti němu?
Jistě, jsou tu i další potenciální kandidáti KSČM. Jiří Dientsbier, Otakar Motejl, Václav Pačes, Pavel Rychetský. U nich ale spojení s komunisty tolik nešokuje jako u Jany Bobošíkové. Opravdu nenacházím žádné jiné vysvětlení, než že komunisté chtějí celou volbu ještě víc rozvrátit, aby se nakonec volilo tajně, a za posty v dozorčích radách ČEZ a dalších státních podniků nakonec ještě rádi hodí hlasy Václavu Klausovi. A z KSČM bude nakonec hrozně státoprávní strana.