Petr Cibulka a počítač

Petr Cibulka a počítač

Petr Cibulka a počítač

Za dobu, co používám internet, jsem si v elektronické komunikaci zvykl na ledacos. Spamy brněnského estébákobijce Petra Cibulky ale patří do zvláštní kategorie. Člověk, jehož politická strana má v názvu více písmen než voličů a píše se na několik řádků, dodnes zřejmě nepochopil, k čemu u e-mailu slouží kolonka „subject“.


Jinak by totiž Petr Cibulka nepsal text spamu přímo do subjektu zprávy a neprasečil mi tak e-mailovou schránku. Zvláště před Vánoci a po Novém roce, kdy se mi snažil v jedenáctiřádkovém subjektu zprávy sdělit, že „Každá velká civilizace začíná jako civilizace statečných mužů (a to obého pohlaví) připravených se za svoji Pravdu obětovat a končí jako civilizace ustrašených žen (a to obého pohlaví!) připravených se za svoji pravdu prod“ (dál to nepokračuje, kolonka „subject“ má přeci jenom omezený počet písmen).
Asi bych se o tom nezmiňoval, nebýt toho, že mi Cibulkovy cancy chodí pokaždé dvojmo a předevčírem se proti nim vzepřela část nedobrovolných příjemců. Začal s tím JUDr. Miroslav Fořt, téměř okamžitě se přidal exposlanec ČSSD a excenzor Miloslav Kučera, kterému hned jakýsi Vlasta Novák přizvukuje v e-mailu s jednoznačným subjektem „souhlas“ a přeje v něm Mílovi všechno dobré v Novém roce. „Já jsem jeho E-mail ani nepřijal hned v zárodku,“ dodává k Cibulkovi na srozuměnou a mně se chce zeptat, proč to všichni proboha posílají na Cibulkův spamerský adresář.
Jenže ještě než stačím Mílovi s Vlastou napsat, přichází mi e-mail od Zdeňka Podhůrského, zřejmě onoho televizního moderátora, který odpovídá JUDr. Fořtovi: „Rád bych Vám pomohl, ale i já jsem stejně jako Vy obtěžován bláboly, které musím mazat...“ A tak už také nic nekomentuji a mažu všechny bláboly – jeho i jejich. Přidat se do téhle náhodné skvadry spravedlivě rozlícených by znamenalo nedobrovolně založit internetovou konferenci a kdo ví, jestli by v ní nakonec nebyl i rocker Petr Štěpánek.
Takže pánové: spamerům se zásadně neodpovídá, jejich adresy se blokují a budete mít od nich jednou provždy klid. Vaše nářky mě nezajímají.