Grossovy akcie trochu jinak

Grossovy akcie trochu jinak

Grossovy akcie trochu jinak

Trošku mě překvapuje, jak se tak závažná informace, jako je vlastnictví akcií v hodnotě 300 miliónů korun, navíc bývalým premiérem, dokáže ututlat, že ji nakonec exkluzivně přinese jediný týdeník a ostatní ji po něm jenom papouškují. Nakonec se ukázalo, že ty akcie nestojí 300, ale možná jenom 30 miliónů. Nikdo se ale neptá, odkud se ta informace vzala a proč.


Nezpochybňuji právo na otázku, kde vzal bývalý premiér tolik peněz, když si v době, kdy vedl vládu, musel půjčovat ušmudlaný milión na byt na Barrandově. Gross měl rozhodně počítat s tím, že po aféře s bytem, i když zmizel z politiky a uklidil se jako právnický koncipient kamsi do kanceláře, zůstane v hledáčku médií. Jenže tentokrát to asi nebyla sama média, kdo vypátral Grossovy akcie.
Jako první tohle téma otevřel ekonomický týdeník Euro. Stavěl na jediném zdroji: majiteli Třineckých železáren Tomáši Chrenkovi, kterému patří většinový podíl ve firmě Moravia Energo – té, do které vstoupil i Gross a patří mu v ní skoro třetinový podíl. Právě Chrenek teď rozdává rozhovory jako na běžícím pásu a všude říká, jak Grossovo angažmá firmu poškozuje a že kvůli němu přichází o zakázky.
Nevím, jakým způsobem přišel expremiér Gross k miliónovým akciím firmy Moravia Energo, prošetření téhle transakce je jistě na místě, ale novináři by se také měli ptát, proč jim někdo takovou informaci předává a co tím sleduje. A to mi na případu Gross chybí.