Impulsovi na ČT

Impulsovi na ČT

Impulsovi na ČT

Otázky Václava Moravce získaly před pár týdny nový rozměr. Rešeršní služba tohoto pořadu stále častěji brousí do archívu Rádia Impuls, kde Václav Moravec od pondělí do čtvrtka moderuje cosi na způsob dřívějšího Interview BBC. Citace se objevují v infografice na obrazovce veřejnoprávní televize a není snad neděle, aby moderátor nezmínil svůj vedlejšák.


Samozřejmě není nic špatného na tom, že Václav Moravec cituje, co vydoloval z hostů ve svém rozhlasovém pořadu. To si spíš vedení Rádia Impuls moc dobře spočítalo, že Moravec: 1) nenechá odejít hosta bez toho, aniž by řekl něco, co se druhý den objeví v médiích včetně zmínky o Impulsu, 2) když to bude něco opravdu zajímavého, postará se, aby to zaznělo i v nedělních Otázkách, 3) nebude přitom řešit, že tím vlastně dělá Rádiu Impuls reklamu.
Jediné, co mě zaráží, je postoj České televize. Není problém, že její moderátor pracuje pro komerční rádio. Za problematické bych spíš považoval ono časté zmiňování Impulsu v Otázkách Václava Moravce, a to přímo Václavem Moravcem. Moderátorovi by to mělo být přinejmenším blbé. A redakci zpravodajství podezřelé. Jenže když ani Impulsu nevadí, že si Moravec pozve do rozhlasového pořadu svého televizního šéfa a „nezávisle“ ho zpovídá, proč by to nemělo fungovat i naopak, že?