Zoufale pozitivní manželka

Zoufale pozitivní manželka

Zoufale pozitivní manželka

Rozhovor MF Dnes s Pavlou Topolánkovou o tom, že „myslí hlavně na Afriku“, jsem si přečetl už ve včerejší upoutávce na iDnes.cz. Zarazila mě na něm jedna věc: jak se paní premiérová zuby nehty snaží vytvořit dojem, že je přes manželův zálet a narození nemanželského syna Nicolase hrozně happy. Jenže ten dojem je dost křečovitý.


„V tuto chvíli nemám odpověď. Soustředím se na svou zářijovou cestu na africké Kilimandžáro,“ odpovídá Topolánková, na co by se chtěla zaměřit v politice, kdyby se jí podařilo dostat do Senátu, o což bude zřejmě opakovaně usilovat v nejbližších doplňovacích volbách. Zajímavá odpověď. Egypt, Mexiko, Peru. Tam všude Topolánková byla od chvíle, kdy vyšel najevo premiérův milenecký vztah. Každá cesta prý přináší poznatky a je užitečná. Zvlášť když se fotografie z ní dají zveřejnit v novinách.

Nevím, koho Pavla Topolánková považuje za svého typického voliče (loni v říjnu dostala ve volbách do Senátu 2400 hlasů a zoufale propadla, stejně jako celá mediálně zpachtovaná strana Politika 21 euromoderátorky Jany Bobošíkové), každopádně bych si dokázal představit, že si najde sympatizantky z řad opuštěných a zhrzelých žen, případně fanatických feministek (okamžitě se mi vybavuje režisérka Věra Chytilová).

Jenže daly by takové ženy hlas kandidátce, která v novinovém rozhovoru nepokrytě přiznává, že všechny ty exotické cesty, kterými si léčí mindrák ze záletů „chlapa s gulama“, platí ze stavebního spoření svých dvou dcer? Nevím. Ale možná je přesvědčí fotka z Kilimandžára. Opuštěná manželka premiéra s dvěma dcerami, které se od otce distancují v novinových rozhovorech. A příště třeba do Himálaje. Ten je pro média spolehlivě zajímavý.