Polsko nepatří do Evropy

Polská vláda připravuje zákon, který by měl zakázat diskuse o homosexualitě ve školách. Učitelům, kteří by neuposlechli, budou hrozit propuštění, pokuty i vězení. Zákon by mohl začít platit do konce měsíce. Polská vláda tak svoji zemi vyřazuje z evropského a především slušného společenství.


Evropská unie je rozpolcená v otázce přijetí Turecka a dokola probírá témata kulturní identity „evropanství“, ale zároveň ji zřejmě nezbývá než strpět, že její členská země ovládaná ultrakonzervativci a katolíky zcela zjevně porušuje základní normy tolerance a „evropské hodnoty“ s naprostým klidem ignoruje.
Polský ministr školství Roman Giertych uvedl, že cílem zákona je „zastavit podporu homosexuality a jiných deviací“. A prezident Lech Kaczyński prohlásil, že budoucnost lidstva závisí na vyhnání homosexuality ze tříd. Na návštěvě Irska minulý měsíc řekl: „Kdyby byl tento přístup k sexuálnímu životu podporován ve velkém měřítku, lidská rasa by zmizela.“
Minulý rok si při pochodu Varšavou homosexuálové od svých odpůrců vyslechli skandování hesel: „Eutanazii pro gaye, koncentrační tábory pro lesbičky.“ A nacionalistická katolická rozhlasová stanice podporovaná vládou opakovaně hovoří o Evropské unii jako o spiknutí homosexuálů, jako o homosexuálním teroru.
Evropská unie by pro případ, že Polsko zákon přijme, měla vyhlásit vůči této zemi sankce. Ale ještě lepší by bylo, kdyby Polsko samo z Unie vystoupilo, protože je zjevné, že tento liberalismem a sodomií prolezlý svět ztrativší úctu k tradičním hodnotám, není světem poctivého polského katolíka.
Je úsměvné, že Evropa se hlásí ke křesťanství jako k jedné ze svých nosných tradic a zároveň ráda zdůrazňuje, že islámské země jsou vzhledem k vlivu náboženství a fundamentalismu o nějakých tři sta let pozadu.