Pozor: Muslimové útočí!

Před dvěma týdny hrozil anonym pražským církevním školám. Školy byly vyklizeny, premiér svolal mimořádnou tiskovou konferenci. Anonymní zdroj „blízký vyšetřování“ a iDnes už konečně vědí, kdo za teroristickou hrozbou stojí: muslim! No, dalo se to čekat.


Server iDnes publikoval text s titulkem „Školám hrozil člověk znalý islámu“. Tvrdí v něm, že za hrozbou církevním školám stál člověk, který „musel dobře znát islám nebo dokonce pochází z muslimské komunity.“ Důkazem je citace zdroje „blízkého vyšetřování“: „V každé druhé větě tam bylo slovo Alláh. Byly tam muslimské pozdravy a hesla, která musel napsat člověk, který ví, o čem je řeč.“
Ano, s tím nelze polemizovat! Používání slova Alláh svědčí o hluboké znalosti koránu a života muslimské komunity. Tady jde s největší pravděpodobností o rodilého muslimského teroristu, nebo přinejmenším o dobře proškoleného konvertitu.
Bravo! Právě takhle se pěstuje občanská ostražitost. Novináři odvedli záslužnou investigativní práci ve veřejném zájmu. Potřebujeme více takových konkrétních a poučených článků, abychom prosadili myšlenku domobrany, která by každého, kdo by se snad dopustil té neopatrné nehoráznosti, že by na veřejnosti vyslovil slovo Alláh, či snad dokonce četl korán – neuvěřitelné, ale možné! – zlikvidovala a zabránila mu tak v jeho teroristických rejdech.
A k tomu nám dopomáhej Bůh.