Jonák On Air

Nebudu asi jediný, koho překvapil nedělní Křížový výslech na Frekvenci 1. Obvykle tuhle stanici neposlouchám, ale na zahrádce hospody U Zdeňka v Odrách na severní Moravě byla puštěná tak nahlas, že mi předtočený rozhovor s Ivanem Jonákem prostě nemohl ujít. A tak jsem se nad kachnou se zelím a Radegastem dozvěděl, komu že se v ženské věznici říká fotřík a že Vítězslav Jandák je dobrej chlap, protože Jonákovi včas splatil půjčku 200 tisíc na auto.


Nebo taky to, že Jonák dává přednost Karlu Zichovi před Madonnou, pizze před zmrzlinou, že měl přes dva tisíce žen a v plánu vyspat se s Kateřinou Brožovou. Pěkné. V cele o deseti metrech čtverečních je prý dost horko, ale sedí tam samí „fajn lidi“. Jenom nástupy jsou trošku buzerace, člověk se musí v tom vedru oblékat do tepláků.
Nemám nic proti klasickému bulváru, konec konců je to jedna z forem novinařiny, ale dělat celebritu z člověka, který sedí za objednávku brutální vraždy vlastní manželky mi přijde ujeté. Opravdu pro pozvánku do hodinové talk show na celostátním rádiu stačí kvalifikace brutálního vraha? Kdypak se v Křížovém výslechu doslechneme podrobnosti o holčičkách z Bambini di Praga?
Popravdě řečeno netuším, čeho chtěla Frekvence 1 rozhovorem s Ivanem Jonákem dosáhnout. Větší atraktivity? Aby se o ní víc psalo? Soucitu s vězni? Měl vůbec Jonák co říct? A měl by něco říkat? Schválně, za jak dlouho se v některém ze seriózních deníků objeví velký rozhovor s jiným mediálně známým vězněm. Tipuji maximálně měsíc.