Fakt je Aleš Cibulka takový hrdina?

Nemůžu si pomoct, ale kauza Aleš Cibulka a uplácaná Yvonne Přenosilová na stanici Praha mi přijde opravdu zbytečně nafouklá. Že rozhlas odvolal moderátora pořadu, který beztak skoro nikdo neposlouchá? Nebo snad patříte mezi ty, co pravidelně ladí Hosta do domu? S Yvonne Přenosilovou? Opravdu to zajímá tolik lidí, že se o tom musí psát na titulních stranách?


Jistě, jde o princip. Cibulka měl podle ředitele stanice Praha Jiřího Vejvody zakročit a Přenosilovou přerušit, když přirovnala premiéra Paroubka k Mussolinimu a o Straně zelených řekla, že je impotentní. Představme si, že by něco takového začal říkat host v Otázkách Václava Moravce. To by ho moderátor taky nechal donekonečna plácat nesmysly? Určitě ne.
Shodou okolností jsem den po Cibulkově odvolání mluvil s lidmi z Vinohradské. Neoficiální verze případu zní, že vedení Prahy bylo dlouhodobě nespokojeno s Cibulkovými výkony i s hosty, které si zve do pořadu. Přenosilová byla poslední kapkou. Pokud by to byla pravda, asi bych postup rozhlasu chápal – i když je slabošský.
Jenom by mě zajímalo, jestli by se tohle téma objevilo na titulní straně MF Dnes nebo Lidových novin, kdyby ten inkriminovaný pořad nemoderoval hezoun Cibulka.