Vzkaz ODS: negativní kampaň nefunguje!

Občanská demokratická strana připravila k víkendovému sjezdu ČSSD tiskovou kampaň, ve které zesměšňuje premiéra Jiřího Paroubka a ministra zdravotnictví Davida Ratha. Je to veselá taškařice: Paroubek a Rath se usmívají, v ruce drží nespočet divadelních masek (snad aby je použili podle toho, co jim napoví průzkum veřejného mínění) a pod nimi stojí velkými písmeny nápis KSČSSD.


Bylo by to veselé, kdyby nebylo pět měsíců před volbami. A kdyby se ODS nepoučila ze svých dřívějších chyb. Byla to právě ODS, která v minulosti svým nesmyslným a trapným „grosstapem“ přišla o značnou voličskou podporu a spíš než odradila, navnadila nerozhodnuté voliče hlasovat pro sociální demokracii. Nyní se může situace opakovat. Není totiž nic trapnějšího, než zesměšňovat nepřítele. Vlastně je: trapně zesměšňovat. Protože kampaň ODS je skutečně trapná.
Nejsem žádný Paroubkovec a blížící se volby mě zřejmě donutí poprvé v životě volit ODS, byť budu pečlivě kroužkovat, aby můj hlas nedostaly stále tytéž opakující se tváře, kterým nevěřím. Nechci, aby vyhrál Paroubek. Nemám nic proti ČSSD, jenom se mi nelíbí styl jejího premiéra a taky jsem pro určité střídání na hřišti. Sociální demokracie si odehrála dvě volební období, tak ať teď ukáže ODS, co umí. Tak by to mělo být normální a vůbec by mi nevadilo, kdyby další volby zase vyhrála ČSSD.
O to víc mě irituje nesmyslná kampaň ODS. Čeho tím chce ODS dosáhnout? To se opravdu nepoučila z chyb (a bylo jich nepočítaně), které jí prohrály předchozí volby? (podotýkám, že v těch jsem volil někoho jiného) Opravdu se tak třesou na vládní účast, že přestávají rozumně uvažovat? A kdo jim, proboha, radí? Takového člověka bych propustil na hodinu, protože jeho strategie je cestou do pekel. Na Paroubkovu lopatu.