Internetový adresář Reflexu č. 18

Modelka Naomi Campbellová o Fidelu Castrovi řekla, že je "zdrojem inspirace pro celý svět". Kubánský vůdce mnoho lidí inspiruje, ale v současné době jich také docela dost zavírá za mříže. Nebo rovnou popravuje. Když Castra navštívil v roce 2001 Petr Pithart, řekl o něm, že je velmi svěží a duchapřítomný. Dobré zdraví ovšem nic nemění na tom, že světová média už mají nějaký pátek připraven jeho nekrolog. Kdyby náhodou. Několik nekrologů známých osobností připravených v archívech CNN teď díky serveru Smoking Gun prosáklo na veřejnost. Kromě Castra je k dispozici například papež, Ronald Reagan či Nelson Mandela.


http://www.thesmokinggun.com/archive/cnnobit3.html




Aby se zaměstnanci stanice Hlas Ameriky nepletli ve výslovnosti cizokrajných jmen, mají k dispozici jednoduchou internetovou pomůcku. Stačí naťukat podivně vypadající příjmení a správnou výslovnost si přečíst. Případně si přehrát zvukový záznam. Z Čechů se do "síně slávy" nominovalo jednadvacet mužů a žen, přičemž kromě osobností se do užšího výběru dostali ještě dva neživotní zástupci: Temelín a Vltava. Koho to zajímá, dozví se, že například Václav Klaus se čte v angličtině takto: VAHT-slahv KL-OW-SS. Poznámka: rýmuje se s "house".


http://ibb7.ibb.gov/pronunciations



Internetový jazykový konkurs navazující na nejlepší tradice České sody. Nenechte se odradit tím, že je určen pro Japonce. Až se rodiče malého chlapečka rozvedou, holčičku porazí auto a suši spáchá harakiri, budete umět perfektně anglicky.


http://www.americakokki.com/english/ english.html




Sedíte v kanceláři a poslední, do čeho byste se chtěli pustit, je nějaká práce? Pak zkuste jednoduchou, ale silně návykovou hru zvanou Spacerunner. Vaším úkolem není nic jiného než přeskakovat (šipka nahoru), podlézat (šipka dolů), případně proskakovat (šipka vpravo) překážky. Varování: pokud vám zaměstnavatel neplatí přesčasy, nezačínejte tuhle hru těsně před koncem pracovní doby. Mohli byste v práci zkejsnout až do rána.


http://www.karn.nu/spacerunner.html