Poslanecké neviňátko Wolf

Poslanecké neviňátko Wolf

Poslanecké neviňátko Wolf

Příběh poslance-přeběhlíka Petra Wolfa opět potvrzuje platnost zastaralého a spíše již knižního pořekadla, že drzé čelo...

je lepší než poplužní dvůr (takto označovali předkové bohatý statek s rozsáhlými polnostmi). V příběhu severomoravského poslance, kterého jsou plná média v souvislosti s pány Dalíkem a Topolánkem, jde mimo jiné (možná však hlavně) i o to, že napsal knihu za neuvěřitelně vysoký a přímo nestydatý honorář.
Kniha čítá přes dvě stě stránek a stát za ni zaplatil 4,6 miliónu korun (!). Její název zní Relace mezi politikou životního prostředí a ekonomickým rozvojem. Pan inženýr, docent a kandidát věd, jenž je hlavou autorského kolektivu (dalšími členy jsou mj. jeho manželka i syn), v tomto díle objevně oznamuje, že 1+1=2.
Na celém mediálním tanci kolem Wolfa mi dost vadí, že se dosud nenašel (alespoň o tom nevím) nějaký fundovaný recenzent (spíš dva, jeden ekolog a druhý ekonom), jenž by knihu rodiny Wolfových zhodnotil. Aby bylo na konkrétních příkladech zřejmé, že jsou v ní citována známá fakta či shrnuty známé závěry mnohých mezinárodních organizací. Například, že investice do ekologie nastartují ekonomiku, což prospěje přírodě. Úžasně objevné! Věřili byste tomu?
Místo toho se poukazuje například na nesrovnalosti v účtování služebních cest do zahraničí, což rovněž není od věci. Avšak těmto argumentů se neviňátko Wolf brání, ba dokonce vyhrožuje protiakcí a svými právníky. Proč toho drzouna nerozcupuje někdo z odborníků a nedokáže mu jeho autorskou trapnost a nestoudnou hamižnost? A proč ho dodatečně ministerstvo životního prostředí, byť státní dotaci přiklepl dávný ministr, lidovec Ambrozek, nezažaluje z pochybného autorství a nežádá vrácení miliónových částek? Vždyť je ten případ docela jasný!




Další články autora najdete v rubrice GÓLY, FAULY A JINÉ SKOTAČENÍ (Reflex online)


Související články:

Miroslav Cvrček: NEJLEPŠÍ OBRANA JE TOPOLÁNKŮV ÚTOK (Reflex online, 18. 3. 2009)
Přeběhlý poslanec a bývalý člen ČSSD Petr Wolf, který v poslední době několikrát podržel Topolánkovu vládu při klíčových hlasováních, od léta loňského roku čelí podezření, že jeho firma zneužila dotaci od ministerstva životního prostředí...