Slavia hrála skvěle, když Steaua odešla kondičně

Slavia hrála skvěle, když Steaua odešla kondičně

Slavia hrála skvěle, když Steaua odešla kondičně

Dva úplně jiné poločasy jsme viděli v úvodním zápase skupiny Ligy mistrů mezi Slavií a Steauou Bukurešť. Do přestávky hráli Pražané nervózně a byli viditelně pomalejší i méně důraznější než soupeř. A když ze hřiště odešel krátce před přestávkou zraněný stoper Brabec a do druhé půle nenastoupil ani zkušený Latka kvůli obnovenému zranění, vyhlíželo to s domácími bledě. Rumuni byli totiž velmi nebezpeční při hře hlavou. A najednou jim měl čelit na místě stopera nikterak vysoký krajní obránce Hubáček.


Jenomže právě on zahrál neobyčejně spolehlivě, ale hlavně pak došlo ve druhém poločase ke zcela nečekanému zvratu. Slávisté se totiž vrhli do hry s elánem a vytvořili si převahu, která jim vydržela skoro celou půlhodinu. Důležitý byl vedoucí gól, kdy po levém křídle unikl obránce Dřížďal a přihrál před branku nabíhajícímu střelci Belaidovi. Trenér Jarolím také několikrát přeskupil sestavu, na hřiště přišel technický a nebojácný Janda, do zálohy se z útoku stáhl Šenkeřík, střelec úvodního gólu, jenž hýřil technickými kousky a byl nejlepším mužem vítězů. Jenomže tady nesmíme zapomenout na to, že hra se vyvíjí i podle toho, co dovolí soupeř. A tady při vší úctě k výkonu Slavie nelze nevidět, že Steaua po přestávce zcela odpadla fyzicky. Najednou vůbec nebyly vidět její největší opory, záložník Dica a útočník Nikolita. Tímto se vlastně jen potvrdila skutečnost, že rumunský tým v domácí lize poslední tři zápasy prohrál a nedal v nich jediný gól.
U Slavie, jež zvítězila bez debaty zaslouženě, neměl tentokrát příliš šancí k vyniknutí brankář Vaniak, jeden z hlavních strůjců postupu týmu do Ligy mistrů; za gól po hlavičce Goiana nemohl. Z útočných obránců se déle rozehrával Krajčík než Dřížďal, jenž roste od zápasu k zápasu. V záloze neodvedl očekávaný výkon Pudil, člen širšího kádru reprezentace, ale omluvou může být fakt, že si po příchodu z Liberce zvyká na nové spoluhráče. Stabilní formu potvrdil útočník Vlček, který měl necelou čtvrthodinu před koncem na kopačce vše jistící gól. Neproměněnou šancí ale jako by vlil soupeřům do žil poslední zbytky sil, takže zavládlo pár minut strachu, aby snad Rumuni nevyrovnali, což by bylo příliš nespravedlivé.
V dalším kole čeká Slavii 2. října zápas v Seville, která dostala zahanbující „trojku“ na hřišti Arsenalu a bude tedy prahnout po úspěchu. Proto si nepochybně v tomto utkání hodně zachytá brankář Vaniak.