Dukla: do OH 2008 bez obav

Minulý týden prohlásila ministryně obrany Vlasta Parkanová, že armádní klub Dukla, placený z rozpočtu ministerstev obrany a školství, je „přežitý hybrid“ z minulého režimu. Pravdu má jen částečně. Za výrokem je snaha armády šetřit. Když mj. chystá rušení několika záchranných praporů, proč nezrušit sport? Na výrok Parkanové reagovali odmítavě v tisku atleti Šebrle, Špotáková, Železný a další, kteří prohlásili, že nebýt Dukly, nikdy by nedosáhli svých úspěchů. Tento týden jednali zástupci Armádního sportovního centra Dukla na ministerstvu a výsledkem je rozhodnutí, že do OH 2008 nedojde k žádným změnám. Hrozilo by totiž narušení přípravy olympioniků. Dodatek o fotbalové Dukle Praha, hrající nyní II. ligu: obnovený profesionální klub je akciovou společností a s armádou nemá nic společného, kromě názvu a toho, že je na vojenské Julisce v podnájmu.

Minulý týden prohlásila ministryně obrany Vlasta Parkanová, že armádní klub Dukla, placený z rozpočtu ministerstev obrany a školství, je „přežitý hybrid“ z minulého režimu. Pravdu má jen částečně. Za výrokem je snaha armády šetřit. Když mj. chystá rušení několika záchranných praporů, proč nezrušit sport? Na výrok Parkanové reagovali odmítavě v tisku atleti Šebrle, Špotáková, Železný a další, kteří prohlásili, že nebýt Dukly, nikdy by nedosáhli svých úspěchů. Tento týden jednali zástupci Armádního sportovního centra Dukla na ministerstvu a výsledkem je rozhodnutí, že do OH 2008 nedojde k žádným změnám. Hrozilo by totiž narušení přípravy olympioniků.
Dodatek o fotbalové Dukle Praha, hrající nyní II. ligu: obnovený profesionální klub je akciovou společností a s armádou nemá nic společného, kromě názvu a toho, že je na vojenské Julisce v podnájmu.