Chvála hnoje

Nedávno jsme seděli a pokuřovali s mým jízlivým známým Nebulu hrozivé síly. "No jo, to víš, hydro kytky krmený šestkrát denně... Onehdá jsi psal, asi před deseti lety, že hydro indoor se svou výrobou podobá výrobě bílých jedů!!!!!" Má to trochu jako koníčka, dělat z lidí voly...

Zalovil jsem searchem v archivu a nic takového jsem nenašel. Byla tam věta, že o hydroponii nic nevím, ale má budoucnost, ale jinak... Ostatně - kdy já něco odborného psal o pěstování, já tady v téhle zemi, jak říká zkrachovalý neonacista pan Kopal, dělám chodící reklamu na marihuanu, a nehaštěřím se o hnojení a vzdušné vlhkosti pro kytky optimální - vždyť o tom nic nevím!

Ale ta pěkně formulovaná myšlenka mého jízlivého přítele mne přiměla k otázce: „Jak já to jen dělám!!! Sice jsem to neřekl, ale stejně je to pravda!“

Ano - stále přikládám hydroponii velkou budoucnost (ve velkovýrobě - kde jde JEN o kvantitu a výnosnost, a u manažerů, kteří pěstují pro sebe, ale nemají čas o rostliny se starat a musí za ně pěstovat jejich počítač. Jinak ovšem na původním výroku trvám. Hydroponie je blízká výrobě bílých jedů a je to v podstatě týrání kytek.

Dovedete si představit, že byste - místo jídla - ke zvýšení produktivity v zaměstnání šestkrát denně rychlou infuzi živin se smart drugs? To by byly pohodička, co, místo bůčku, svíčkové, steaku či pizzy injekce. Ale makali byste o deset procent víc!!!!! Jako má hydrokytka NEJVÝŠ o deset procent víc THC než rostlina pěstovaná tam, kam patří - v zemi - a hnojená tím nejlepším, co lze sehnat. Netopýří guano, kostní moučky, mrva překvašená s draselnou solí... Prostě co kdo pro rostliny cítí jako nejlepší, ne injekce chemek.