A taky bijem černochy!

A taky bijem černochy!

A taky bijem černochy!

Napsat o někom špatně? To dneska nevadí. Horší je, když o někom nenapíšete vůbec. Je dojemné, jaké emoce prožívají lidé, kteří propadnou pocitu, že si jich Reflex nevšiml - i když by si to ve svých očích určitě zasloužili!

Napsat o někom špatně? To dneska nevadí. Horší je, když o někom nenapíšete vůbec. Je dojemné, jaké emoce prožívají lidé, kteří propadnou pocitu, že si jich Reflex nevšiml - i když by si to ve svých očích určitě zasloužili!

Když jsem nedávno začal psát velký článek o rasách, národu a genetické realitě evropských populací, spílal mi zneuznaný genetik Žďárský. Sotva článek vyšel v Reflexu, ozval se další zneuznaný, tentokrát sociolog. Pan Tomáš Kamín, sociolog, který učí na Policejní akademii a který se cítí být odborníkem na rasismus, mi poslal k tomu článku o genech mail s předmětem Vaše bludy! Psalo se v něm: „Úplně náhodou jsem si koupil číslo 2 Reflexu z tohoto roku a nalezl jsem tam váš článek Národ a jiné bludy. Prosím pěkně, až příště budete zase psát o nějaké odborné věci, zkuste si nejdříve načíst základní literaturu a neotírat se o lidi, odborníky, kteří na rozdíl od vás nejsou novináři, ale vědci, kteří jdou do hloubky zkoumaných problémů. Narážím tím třeba na vaši ubohou poznámku o tom, že paní Šmausová popírá, že existují lidé černí a bílí. Nic takového v jejím článku není. A to už neřeším dávno překonanou koncepci dělení lidí do ras, či vaši totálně zjednodušenou definici rasismu. Pakliže budete mít stále tendenci psát o věcech, kterým nerozumíte, prosím, jsem vám ve věcech ras a rasismu plně k dispozici. Spíše vám však doporučuji, abyste psal o věcech, kterým rozumíte, pakliže takové vůbec existují.

Odepsal jsem slušně. Že chápu, že by pan Kamín byl rád v Reflexu, ale že jako zdroj využíváme spíše odborníků z pracovišť s lepším zvukem, než má ve světě vědy Policejní akademie. Třeba z Karlovy univerzity. Vzápětí mi pan Kamín odepsal skutečně zničující mail, který si za rámeček nedám: „Nejlepší zvuk má ale mariánka z Reflexu, že?“

A tak mi nezbývá, než policejnímu akademikovi panu Kamínovi sdělit, že ještě navíc jsme v Reflexu všichni Židi, a bijem tam černochy!














Další sloupky a články Jiřího X. Doležala najdete v jeho rubrice
Z ÚHLU POHLEDU PLACATÉ ŽELVY (Reflex.cz)