Vezměte Natálku k&#160soudu!

Vezměte Natálku k soudu!

Vezměte Natálku k&#160soudu!

Když jsem dnes na iDNES.cz viděl fotografii „uzdravené“ Natálky, kterou popálili neonacisté, napadlo mne: Pokud má soudce vynést nad jejími katy spravedlivý rozsudek, musí ji vidět!



Když iDNES.cz zveřejnila fotografii Natálky v momentě, kdy se vrací domů, do domácí péče, a kdy je de facto uzdravená, ihned mi došlo, jak je to uzdravení relativní a jak patří spíše do uvozovek. Lékaři samozřejmě udělali obrovský kus práce. Ale přesto má holčička nevratně a katastrofálně poškozený obličej. Stejně tak poškozené jsou ručičky - dítě bude do smrti nést mimořádně těžké zdravotní i estetické důsledky.


Obžaloba by měla dostat - samozřejmě s minimalizací zátěže pro dítě i její matku - Natálku přímo k&#160soudu a svléknout jí tam šatičky, aby soudce viděl, co ti čtyři neonacisté vlastně spáchali. Aby tu emoci, tu hrůzu, která dýchá už z&#160fotografie v&#160nevalném internetovém rozlišení, viděli z očí do očí, aby tak lépe a pravdivěji nahlédli, co ti čtyři náckové udělali, co způsobili, a jaký by měl být jejich trest.

I když kolem trestu asi není moc co přemýšlet. Zatím jsem nemluvil s&#160nikým, kdo by těm čtyřem - když už neexistuje trest smrti - přál méně než čtyřikrát doživotí.




Myslíte si, že by měl soudce před vynesením rozsudku vidět Natálku na vlastní oči? Hlasujte v anketě na konci článku.











Další sloupky a články Jiřího X. Doležala najdete v jeho rubrice
Z ÚHLU POHLEDU PLACATÉ ŽELVY (Reflex.cz)