Top téma: Muži, pivo, sport...

Top téma: Muži, pivo, sport...

Top téma: Muži, pivo, sport...

Kde je asi nejlépe heterosexuálnímu muži? Nejspíš v prostředí plném hezkých a svolných žen. Přesto řada mužů vášnivě vyhledává prostředí žen prostá. Jde o projev homosexuality, nebo o něco jiného?

Když se zamýšlíme nad tím, kde je asi nejlépe dospělému heterosexuálnímu muži, musíme připustit, že to bude v prostředí plném hezkých a svolných žen. Přesto řada mužů vášnivě vyhledává prostředí žen prostá. Jde o projev homosexuality, nebo o něco jiného?

Když se zamyslíme nad prostředím tradiční české hospody, pivnice, nacházíme hlučnou místnost plnou výhradně mužů, kteří si podrývají sebekontrolu společnou konzumací alkoholu s obsahem drogy lupulin - pochází z chmele a spolehlivě tlumí jakoukoliv sexuální aktivitu. Velmi oblíbenou libostní aktivitou takového prostředí je společné močení - penis lupulinem zmrtvělý k nepoužití je zdrojem libosti alespoň při společném močení konzumentů piva. Již Freud zavedl pro tohle prostředí a pro inklinaci mužů k hospodě plné chlapů termín „pivní homosexualismus“.
Jiným čistě homosexuálním prostředím, které muži s velkou oblibou vyhledávají, je sportovní oddíl. Prostředí šaten, nahých mužů ve sprchách, společného pocení při fyzické námaze a vzájemného dotýkání se při vstřelení míče či puku do soupeřovy brány je znepokojující a páchne sexem na hony.
Proč ale muži vyhledávají taková prostředí? Je snad na vině skrytá homosexualita a platí tedy, že všichni pivaři a všichni aktivní sportovci jsou latentní buzny? Přestože je tato koncepce lákavá, domnívám se, že neplatí.
Vysvětlení bude prostší, stačí se podívat na to, zda se v hospodě a sportovním oddíle ženy nevyskytují opravdu důsledně. A najednou vidíme, že tomu tak není! V hospodě je alespoň symbolická přítomnost žen – v jejich pomlouvání, ve vtipech o ženách a v pivních karikaturách řady našich humoristů – v podstatě nezbytná; kdyby pivo pijící chlapi nemohli pomlouvat své ženy, tak by je ta hospoda zdaleka tolik nebavila. Takže vlastně musíme připustit, že i v hospodě jsou ženy - byť symbolicky, a plně fekalizované - přítomny. Podobně jsou přítomny - opět fekalizované, neboť jde výhradně o ženy nájemné - i v prostředí sportovního týmu. Jak víme ze sledování zpráv, patří navezení auta prostitutek ke standardní oslavě vítězství i prohry ve fotbale i hokeji.
Takže musíme konstatovat, že ani sportovcům, ani pivařům vlastně ženy nevadí, když jsou dostatečně ponížené, zesměšněné a zaplacené, tedy neškodné. A jako kořen pivního i sportovního homosexualismu se tedy mnohem více jeví pouhý strach z žen u sportovců a pivařů. Prostě a jednoduše: V hospodě a týmu je jim dobře, protože tam se ženskejch bát nemusí.



Další články autora najdete v rubrice Z ÚHLU POHLEDU PLACATÉ ŽELVY (Reflex online)


K tématu:

Hokejová vášeň, foto Profimedia.cz
Dan Hrubý: HOKEJOVÁ VÁŠEŇ (Reflex online, 24. 4. 2009)
Co když je to všechno prostě jen hra a zábava, na kterou není potřeba roubovat psychologické kategorie, hledat pro ni dalekosáhlé významy a hluboké smysly. Prostě sranda, která přichází jednou za rok...
Růžička a Jágr přivezou medaili! (foto ČTK)
Pavel Kovář: RŮŽIČKA A JÁGR PŘIVEZOU MEDAILI! (Reflex online, 24. 4. 2009)
Lední hokej, naše národní sportovní disciplína, spojuje přece českou společnost jako máloco, a to přímo napříč politickým spektrem; pokud ovšem vyhráváme...
Ondřej Šturma: VÝMĚNA GENERACÍ – PO JÁGROVI SAMÁ NULA!... (Reflex online, 27. 4. 2009)
Vždycky jsem si přísahal, že až vypustím z úst něco jako „za našich mladejch let, to bejvalo jiný kafe“, půjdu před zrcadlo a nafackuju si... No jo, to tenkrát zlatí hoši v Naganu, to byla jiná písnička, domýšlím... A jdu rovnou k zrcadlu!