Top téma: Válka samolepek

Top téma: Válka samolepek

Top téma: Válka samolepek

Kolem nesporně ohrožující neonacistické demonstrace v Ústí nad Labem proběhla i skrytá válka opravdu dětinského typu. Lepilo se.



Už týden před termínem plánovaného pochodu ke sto dvacátým narozeninám Vůdce chodili (nejen) po Ústí náckové a samolepkovali svými stickers odpor.org. Pak lidé blízcí iniciativě V Ústí neonacisty nechceme obešli město, strhali náckovské samolepky a oblepili většinu města samolepkami protináckovské akce.
Pak se do akce zamíchal Reflex. Navštívili jsme totiž nahlašovatele demonstrace Adama Berčíka. Než jsme se od něj devátého dubna vrátili z Ústí do Prahy, měl jsem polepený vchod domu, kde bydlím, náckovskými samolepkami Good night, left side!, na kterých nácek do někoho kope.


Do druhého dne ráno přelepil někdo náckovské samolepky samolepkami Antify, na kterých naopak někdo kope do nácka s hákovým křížem na prsou a na které je napsáno Good night, white pride!
O Velikonocích obešla Ústí komanda autonomních nacionalistů, která se sjela z jiných měst, a důsledně strhala samolepky kampaně V Ústí neonacisty nechceme.
Čtrnáctého dubna přes den někdo přelepil antifašistické samolepky na dveřích domu, kde bydlím, opět náckovskými s nápisem Good night, left side! Přelepil je ovšem nedbale, možná ve spěchu, a tak je do rána někdo strhl a byly opět vidět antifašistické samolepky Good night, white pride!
Když pak pochod proběhl, definitivně mne to přestalo bavit, koupil jsem odlakovač a celé dveře umyl.

Článek VÁLKA SAMOLEPEK popisuje spíše tu úsměvnou stránku. Ve čtvrtečním Reflexu ale najdete velkou reportáž o řádění autonomních nacionalistů v Krupce a v Ústí nad Labem, text, ve kterém končí veškerá sranda.


Další články autora najdete v rubrice Z ÚHLU POHLEDU PLACATÉ ŽELVY (Reflex online)


K tématu:

Extremisté a „obyčejní bílí lidé“
Stanislav Krupař: Fotoreportáž EXTREMISTÉ A „OBYČEJNÍ BÍLÍ LIDÉ“ (Reflex online, 20. 4. 2009)
„Solidní“ občan si zakřičel: „Cikán není člověk, cikán je dobytek!“ a pak si koupil placku s logem DS, kus za 35 korun...
Lenka Krbcová, Tomáš Zahradník: V ČÍSLECH, OBRAZECH A SLOVECH... (Reflex online, 21. 4. 2009)
Zajímá vás, kolik to celé stálo, jak to tam vypadalo a jaká opatření nabízejí naši politici?
Lucie Macková: MÁ POVRCHNÍ SETKÁNÍ S NEONACISTY (Reflex online, 22. 4. 2009)
Do první třídy jsem se těšila. Jenže – dostala jsem učitele Karla. Říkejme mu třeba Mašlička, nechci ho veřejně kompromitovat, i když v té době bylo na našem malém městě všeobecně známé, že je členem Republikánů Miloslava Sládka. Doufám, že se za to dneska stydí...