Z deníčku hladovkáře: Téměř zapomenutá performance...

Z deníčku hladovkáře: Téměř zapomenutá performance...

Z deníčku hladovkáře: Téměř zapomenutá performance...

Jak se blíží návštěva americké ministryně zahraničí a podpis česko-americké smlouvy o radaru, nemohu se už dočkat, až se v úterý osmého července konečně najím. A samozřejmě si nenamlouvám, že bych svou hladovkou přispěl k podpisu smlouvy ...

– připomínají mi to především elektronická a veřejnoprávní média, která nedala mé hladovce pro radar ani deset procent prostoru, co poskytla hladovce protiradarových aktivistů.
Názor, který je shodou okolností i názorem vládním, prakticky nemá šanci dostat v médiích prostor, neboť aktivisté proti čemukoliv jsou vždy mnohem víc sexy.
Stejně tak k podpisu nepřispěla ani ta skoro stovka čtenářů, kteří si dali tu práci, vytiskli z našeho serveru otevřený dopis (nebo později ze serveru Neviditelného psa, který náš otevřený dopis přetiskl – děkuji za podporu) ministrům zahraničí ČR a USA za urychlený podpis smlouvy. Přesto jsme – jak signatáři dopisu, tak já se svým polévkovým hladověním – alespoň ukázali dobrou vůli. Dopisy v pondělí dopoledne předávám na ministerstvu zahraničí, takže budou doručeny adresátům. Bude prostě slyšet i jiný hlas než hlas účastníků Káhirské konference proti sionismu a imperialismu – rozuměj iniciativu Ne základnám.
A tak se hladovka pomalu chýlí ke konci a jediný, kdo na ni mediálně nezapomněl, je Reflex, jmenovitě kolega Michal Komárek (CONDI, GO HOME!). Jsem hrdý na to, že v redakci Reflexu je možné najít tak zásadně protichůdné názory (nejen) na radar, jako máme já a Michal. A stejně tak jsem spokojen, že jeho polemika s mou hladovkou pro radar sice obsahuje řadu obvinění mé osoby – například že jsem propagandista, nejspíš George Bushe nebo židozednářů –, ale nenajdete v ní jediný argument, proč by zde ten radar neměl být. Inu, pro levici bylo vždy důležitější SRDCE, co bije vlevo, než rozum.



Související články:

Michal Komárek: CONDI, GO HOME! (Reflex online, 7. 7. 2008)
J.X. Doležal: Z DENÍČKU HLADOVKÁŘE: NEŽERU I ZA VÁS! (Reflex online, 26. 6. 2008)
J.X. Doležal: HLADOVKÁŘSKÁ KUCHAŘKA (Reflex č. 26/2008)
J.X. Doležal: Z DENÍČKU HLADOVKÁŘE: PŘISLUHOVAČI A ZAPRODANCI (Reflex online, 20. 6. 2008)
J.X. Doležal: Z DENÍČKU HLADOVKÁŘE: DÍKY, KNÍŽE! (Reflex online, 13. 6. 2008)
J.X. Doležal: Z DENÍČKU HLADOVKÁŘE – 4. DEN, PONDĚLÍ (Reflex online, 10. 6. 2008)
J.X. Doležal: Z DENÍČKU HLADOVKÁŘE – PRVNÍ WEEKEND (Reflex online, 9. 6. 2008)
J.X. Doležal: DENÍČEK HLADOVKÁŘE: 1. DEN (Reflex online, 7. 6. 2008)
J.X. Doležal: SMRT HLADEM, NEBO JADERNÉ PEKLO IRÁNSKÉ BOMBY? (Reflex online, 6. 6. 2008)