Z deníčku hladovkáře – 4. den, pondělí

Z deníčku hladovkáře – 4. den, pondělí

Z deníčku hladovkáře – 4. den, pondělí

Dnešek je z hlediska hladovky zmarněným dnem, ale došel jsem k zajímavému poznatku: Hladovka tamášovka je nespíše podvod. S džusy a zeleninovou polívkou nejenže nemám hlad, ale mám i celkem normálně energie.


Hladovka trvá už čtvrtý den, ztratila pro média svou novost, a tak jsem se rozhodl, že své proradarové iniciativy nějak oživím. A tak jsem dopoledne běhal kolem aktuální reportáže, kterou tento týden píšu, a když jsem ve tři odpoledne zasedl k počítači, poslal jsem na ministerstvo obrany mail:
Vážení přátelé,obracím se na vás s prosbou o povolení vstupu pro den 13. 6. 2008 na ono místo v Brdech, kde má stát americký protiraketový radar a kde organizace Greenpeace vyhlásila nezávislou republiku Peaceland.
Jsem proradarový aktivista a vyhlásil jsem dnes u sebe doma v koupelně Demokratickou republiku Travařovice. Chci vstoupit do celospolečenské diskuse o radaru stejně jako aktivisté proradaroví, a proto jako ministr obrany Republiky Travařovice hodlám v pátek třináctého června vyhlásit Peacelandu válku a napadnout jeho území. (Nemám však v žádném případě v úmyslu použít proti Peacelandu zbraně hromadného ničení.)
Přítomnost protiradarových aktivistů ve vojenském prostoru v Brdech vojenská policie prozatím toleruje a z místa je nevykázala. Proto věřím, že stejnou možnost vyjadřovat své politické přesvědčení na místě, kde má radar stát, dostanu i já jako aktivista proradarový. Předem děkuji za povolení vstupu v uvedeném termínu!

Pak jsem jako každý den odpovídal na dopisy lidí, kteří se vyjadřovali k hladovce, a byl večer. Pustil jsem zprávy a zjistil, že přesně v momentě, kdy jsem poslal na obranu svůj mail, začala vojenská policie vojenský prostor od aktivistů čistit – a do zpráv byl celý slavný Peaceland vyklizen. Můj nápad vyhlásit mu válku a aktivisty vojensky napadnout byl vniveč. Naprosto mne to znechutilo, a momentálně vůbec nevím, jak dostat mou hladovku znovu do médií. Nevíte, jak to dělali protiradaroví aktivisté, že se o jejich hladovce psalo furt?
Pokud máte nějaký jednoduchý recept, napište ho prosím do diskuse pod článek...



Související články:

Anketa: MÁ GREENPEACE PLATIT VYSOKÉ POKUTY? (Reflex online, 9. 6. 2008)
J.X. Doležal: Z DENÍČKU HLADOVKÁŘE – PRVNÍ WEEKEND (Reflex online, 9. 6. 2008)
Jan Šobotník: VÁŽENÝ PANE J.X. DOLEŽALE (Reflex online, 7. 6. 2008)
J.X. Doležal: DENÍČEK HLADOVKÁŘE: 1. DEN (Reflex online, 7. 6. 2008)
J.X. Doležal: SMRT HLADEM, NEBO JADERNÉ PEKLO IRÁNSKÉ BOMBY? (Reflex online, 6. 6. 2008)
Michal Komárek: NOC S GREENPEACE NA KÓTĚ 718 (Reflex č. 19/2008)