Zakažte ten fotbal!

Zakažte ten fotbal!

Zakažte ten fotbal!

Poslední fotbalové utkání Sparta-­Slavia opět dodalo argumenty všem, kteří volají po zákazu veřejného provozování fotbalu. Fotbal, jak se čím dál více ukazuje, totiž není sport, ale záminka k násilnostem primitivů.

Poslední fotbalové utkání Sparta ­- Slavia opět dodalo argumenty všem, kteří volají po zákazu veřejného provozování fotbalu. Fotbal, jak se čím dál více ukazuje, totiž není sport, ale záminka k násilnostem primitivů.
Použiji velmi názorné srovnání: Kdyby neonacisté při svých demonstracích vyvedli pouhé jedno promile násilností a vandalismu, které provázely fotbalový zápas, policie demonstraci okamžitě rozežene, účastníky zmlátí a všechny, kteří by byli jen trochu aktivnější, zadrží, předvede a sdělí jim obvinění z trestného činu napadení veřejného činitele. Když se ty samé násilnosti a útoky zbraní na policisty (vržená utržená sedačka je samozřejmě zbraň, nesporně zesiluje účinek útoku) odehrávají ve jménu čutané, tak se to toleruje.
Fotbal jako by magicky chránil všechny násilníky a vandaly, kterých je u nás vcelku dost. Když budou své násilnosti opilé tlupy provádět po zavírací hodině cestou z hospody, přijede na ně Útvar rychlého nasazení. Pokud ta samá opilá parta stejně řádí ve dne a na fotbalovém stadionu, je to normální a nikdo jim nic neřekne.
Každý takzvaně rizikový zápas ukazuje, že fotbal už dávno není sport, ale záminka k organizovaným násilnostem primitivů,­ a nezbývá než se ptát, kdy společnost konečně sáhne k zákazu jeho provozování na veřejnosti. Pokud si občané chtějí na soukromém pozemku sami začutat, je to jejich nezadatelné právo. Pořádat ale veřejná utkání, která jsou opakovaně záminkou k davovým násilnostem, by mělo být jednoznačně zakázáno zákonem.