Lidovci (opět) proti lidem

Lidovci (opět) proti lidem

Lidovci (opět) proti lidem

„Velkopáteční výzva“, tak se jmenuje dopis, který poslal místopředseda KDU-ČSL David Macek Václavu Klausovi. Vyzývá ho, aby se přidal na stranu těch, co chtějí zakázat potraty. Staré lidovecké téma, kterým se snaží obnovit lidskou nesvobodu, je opět tady.


Lidová strana zastává ze své podstaty ultrakonzervativní postoje, proto není proč se divit, že ostře vystupuje proti drogám - jejich užívání je podle katolické církve smrtelným hříchem - a proti euthanasii. Vždyť vzít si život je rovněž smrtelný hřích, a to i v situaci, kdy už je ten život nemocí natolik poškozený, že nestojí za to, aby byl žit.
Když však sahá církev, respektive její politický mluvčí KDU, na právo ženy na potrat, sahá až k samé dřeni naší existence a pokouší se zakazovat cosi, co by mělo být doslova posvátné, a to důstojnost života. Věda už dávno prokázala, že ještě děti nechtěných dětí nesou následky toho, že na počátku bylo nechtěné těhotenství. A pouhý rozum stačí na to, aby bylo zřejmé, že život matky nechtěného dítěte může být oním nečekaným a neplánovaným těhotenstvím doslova zpackaný. Přesto lidovci chtějí, aby se jejich náboženskými postoji musela řídit celá populace.
Žádnou voličku lidové strany nebude nikdy žádný úřad nutit k potratu. Nenáboženské politické strany, kterých je naštěstí v Parlamentu většina, proto také nesmějí dovolit, aby naopak lidovci a zákony psané podle jejich předsudků někomu upírali právo na potrat.



Otevřený dopis Davida Macka prezidentu České republiky - „Velkopáteční výzva“