Konopí jako léčivá rostlina

Konopí jako léčivá rostlina

Konopí jako léčivá rostlina

"Úřady a soudy musí podle nejnovějšího verdiktu Nejvyššího soudu velmi pečlivě dokazovat, zda si pěstitelé z konopí vyrábějí nebo se chystají vyrábět marihuanu, zda je jejich jednání společensky nebezpečné, nebo zda se skutečně rostlinou léčili," uvádí Aktuálně.cz.


Tahle zpráva včera probleskla nejen na Aktuálně.cz, ale všemi médii a dokonce i TV NOVA jí věnovala pozornost. V cause důchodkyně, která byla původně odsouzena za pěstování konopí, jež podle svých slov používala jako lék, vynesl Nejvyšší soud pozoruhodně osvícený rozsudek. Já jsem se případu nevěnoval, protože syn důchodkyně byl v minulosti stíhán za prodej konopí, a tak jsem nevěděl... Nejvyšší soud měl více odvahy a nyní řekl, že ona žena z Nymburska nemusela pěstováním konopí na mastičku vyrábět drogy.
V Reflexu zanedlouho vyjde causa mého kamaráda, který je za pěstování konopí právě stíhán. On si konopí zase pěstoval proto, že si s ním kurýruje deprese. Proč je ale stíhán i nyní, po vynesení onoho zjevně klíčového rozsudku? Jaký je rozdíl mezi člověkem, který si pěstuje na bércové vředy nebo na těžké deprese?