Prevence podle Novinek.cz

Prevence podle Novinek.cz

Prevence podle Novinek.cz

Citovat Novinky.cz znamená nořit se do terminologie padesátých let, terminologie boje a hledání nepřítele. Militaristické výlevy se nyní netýkají třídního nepřítele, ale vlastních dětí.


Abychom však mohli s nepřítelem bojovat, musíme ho znát. Proto je důležité vědět, jestli vůbec a jaké drogy dítě užívá, praví se v jednom z článků o drogových testech na serveru Novinky.cz. Jaký nepřítel - tím mají na mysli vlastní děti? Pak článek velebí užívání drogových testů v rodině, vyzývá k tomu, aby rodiče nechávali své děti močit do zkumavek a testovali je. V realitě drogové prevence je samozřejmě užívání testů v rodině zcela kontraproduktivní a vede k fatálnímu narušení vztahu důvěry s rodičem, které může vyvrcholit i útěkem k tvrdým drogám. A když je nález pozitivní, co pak podle Novinek dělat? „Donutit potomka k léčbě je pak naprosto nutné co nejrychleji, protože užívání drog vede k závislosti, při níž dochází nejen k vážnému poškození zdraví, ale i k vyloučení závislého člověka z normální společnosti.“
Je samozřejmé, že nutit někoho k léčbě je zcela nesmyslné a donutit jej k léčbě pak zcela nemožné. Pak je samozřejmě také nasnadě, že zdrcující většina uživatelů drog není závislých a žádnou léčbu nepotřebuje. Ovšem podle Novinek.cz máte s vlastním dítětem bojovat a testovat mu moč. Inu, vždyť novinky jsou serverem (rudého) Práva.