Výhoda českého voliče

Výhoda českého voliče

Výhoda českého voliče

Komunistická strana Čech a Moravy znovu prokázala, že se dokáže poučit z chyb amerických imperialistů a nabídnout českému lidu o trochu více, než oni nabízejí lidu americkému. Tentokrát, návrhem další kandidátky na prezidenta, dala KSČM českému voliči oproti voliči americkému obrovskou výhodu.


Zatímco americký levicový volič je dnes rozpolcen a musí obtížně vybírat mezi Obamou a Clintonovou, komunistická strana přišla s ideou, která umožní českému nikoliv voliči, ale - vzhledem k nepřímé volbě prezidenta - voliteli nebýt bolestivě rozštěpen vedví.
Průměrný americký demokratický volič zase musí hluboko ve svém nitru bádat, zda je větším ohrožením světa rasismus (pak by bylo jeho mravní povinností volit Obamu), anebo zda nás do budoucna neohrožuje spíše gender diskriminace - v takovém případě je mravní povinností své cti dbalého, politicky korektního amerického demokrata volit Clintonovou.
Komunistický návrh nyní ukazuje, že ono rozhodování „ženská nebo černej“ (jde samozřejmě o zkratku, Barack Obama je nanejvýš nahnědlý) nemusí vůbec nastat. Nominací paní Jany Bobošíkové na prezidentku republiky umožnili komunisté volit jednu a tu samou osobu jak těm, kteří se bojí diskriminace kvůli barvě pleti, tak těm, kteří se obávají gender útlaku. Jana Bobošíková je totiž na místní poměry nejméně stejně tmavá, jako na americké poměry Barack Obama, a její mateřskost a ženskost si v ničem nezadá s mateřskostí paní Hillary. Proto nezbývá než doufat, že KSČM svou kandidátku protlačí i přes sexistický konzervativismus ODS, která by ráda viděla v čele země bílého chlapa.



Související články:

Jan Potůček: BOBOŠÍKOVOU PROBOHA NE! (Reflex online 11. 2. 2008)
a pro zajímavost:

Milan Šíma: V ROCE 2014 CHCEME SESTAVOVAT VLÁDU (Bez obalu s Janou Bobošíkovou, Reflex č. 37/2006)