O největší ochranářské zvěrstvo

O největší ochranářské zvěrstvo

O největší ochranářské zvěrstvo

V dnešním Reflexu můžete číst mou prognózu, jak bude vypadat vztah lidstva ke zvířatům v roce 2020. Jde samozřejmě o sci-fi, ve které věštím ochranářský teror a zákaz konzumace zvířecího masa. Ještě než sci-fi vyšla, dorazil mi do emailové schránky dopis.

V dnešním Reflexu (č. 5/2008 - Toulky českou budoucností: Vztahy 2020) můžete číst mou prognózu, jak bude vypadat vztah lidstva ke zvířatům v roce 2020. Jde samozřejmě o sci-fi, ve které věštím ochranářský teror a zákaz konzumace zvířecího masa. Ještě než sci-fi vyšla, dorazil mi do emailové schránky dopis.
Představuje se v něm iniciativa Lovci bestií a ve své proklamaci říká: Jak můžeme sami vyžadovat spravedlnost, když 99 % z nás nechává sadisticky vraždit zvířata kvůli masu a omlouvá to alibisticky nezbytností konzumace masa pro "zdraví"...
....většina z nás je díky tomu také nejen retardovaná na duchu, ale viditelně i na tělech... stačí se podívat do zrcadla a kolem sebe... Naším cílem není nic menšího, než aby byla zvířata před lidmi lépe chráněná a trest za jejich týrání a úmyslné zabití či zranění odpovídal trestům, které se udělují, pokud to samé uděláte člověku... Ty, kteří ublíží zvířeti vypátráme a jejich životy změníme v noční můru.


Pak jsem požádal v Bruselu, zda by mi neposlali odkazy na nová unijní rozhodnutí ve věcech ochrany zvířat - a nestačil jsem se divit. Uvádím v úplnosti:
V dubnu minulého roku schválil Evropský parlament v postupu spolurozhodování (tj. schválil legislativní návrh Komise) úplný zákaz dovozu zboží vyrobeného z kůže a kožešin psů a koček. Toto nařízení již Rada formálně schválila a bylo zveřejněno v Úředním věstníku EU.
V září 2007 přijal EP písemné prohlášení o ukončení vědeckých pokusů na primátech.
Návrh směrnice Evropského parlamentu a Rady, kterou se pro určité druhy živočichů zavádějí normy humánního lovu do pastí (z prosince 2005) - tisková zpráva EP.
Písemné prohlášení ze září 2006 o zákazu prodeje produktů z tuleňů (pouze v EN, PT, SV a IT).
Další zpráva k ochraně zvířat z října 2006 - tisková zpráva.
Zpráva o ochraně kuřat chovaných na maso (únor 2006) - tisková zpráva EP, ochrana tuňáka.

Lze ty haldy norem nějak shrnout? Ano, lze - ve své sci-fi povídce jsem se držel při zemi a realita ochranářského teroru bude mnohem horší, než jsme si kdy představovali. Zbývá jediné - vyhlásit soutěž o největší ochranářské zvěrstvo!