Daniel Landa je Mesiáš!

Daniel Landa je Mesiáš!

Daniel Landa je Mesiáš!

Srdečně děkuji čtenáři, který si nepřál být jmenován, ale upozornil mne na skutečnost, jež by neměla zůstat opomenuta. Objevily se - a já říkám konečně - listinné důkazy o tom, že Daniel Landa je Nejvyšší božstvo!


Jak každý Mistrův ctitel ví, chystá se Landovo písňové turné po vlastech Českých. To velké Č není překlep, ale hold Mistrovu vyhlášenému vlastenectví. Plakát turné je zde v náhledu, větší verzi najdete na mnoha místech českého internetu.

A podrobným studiem plakátu můžeme na Mistrově límci najít cosi napsaného. Když si obrázek dostatečně zvětšíme, objeví se runy, jež lze přeložit díky Googlu obratem. A nyní zříme v plné nahotě - Mistr má na límci napsáno Mercurius!

Chápat Mercuria jen jako boha obchodníků a zlodějů bylo by zpozdilostí. Vždyť jméno Mercurius znamená či označuje tu stejnou bytost jako jména Odin či Wotan, nejvyšší šéfové nordického parlamentu! Konečně se tedy objevil písemný, listinný důkaz, že Landa je Nejvyšším božstvem! Já si to samozřejmě myslel už dávno, ale jsem rád, že je na to papír pro nevěřící. A díky jeho existenci se domnívám, že by Praha měla s definitivní platností ukončit trapné diskuse kolem Kaplického blobu a místo knihovny na Letné vystavět sochu Daniela Landy.