Zelení konečně autenticky za marihuanu

Zelení konečně autenticky za marihuanu

Zelení konečně autenticky za marihuanu

Středeční Lidové noviny přinasly na titulní straně okouzlující článek s titulkem Ministr školství pro marihuanu. Zaplať pánbůh, s horkým kandidátem na ministra školství vstupuje do první politické ligy i myšlenka legalizace marihuany.


Ondřej Liška, nový a mladý kandidát na ministra školství za zelené, chce bojovat za to, aby držení marihuany nebylo v žádném případě trestným činem. Konečně tedy zelení začínají plnit předvolební sliby a začínají se nějak více věnovat myšlence dekriminalizace či legalizace konopí.
Až doposud se zelení konopné notě nevěnovali vůbec, pokud nepočítáme ne úplně podařený pokus pana Stanislava Pence, který se probudil a nechal se vyfotit na plakát s konopím. To bohužel nelze považovat za relevantní politický čin. Nyní, s osobou Ondřeje Lišky, se legalizační nota zelených dostává do hry osobou mnohem většího dopadu a potenciálu, než tomu bylo dosud.
A vedle sympatického postoje pana Lišky nelze než zmínit i velice slibný postoj ODS, vyjádřený lékařem a ministrem vnitra právě za nejsilnější vládní stranu Ivanem Langerem. „S dekriminalizací nemám dlouhodobě problém. Z pohledu státu mi přijde neefektivní používat instrumenty trestního řízení na takovéto skutky,“ řekl Lidovým novinám v úterý.
Takže snad konečně dostanou naše drogové zákony příčetnou tvář!



Související články:

J. X. Doležal: ZELENÉ ZVIDITELNĚNÍ (25. 10. 2007)