Jihočeská matka útočí

Jihočeská matka útočí

Jihočeská matka útočí

Bývalá ministryně školství Dana Kuchtová znovu připomněla, jak nevypočitatelní a nevyzpytatelní mohou být Zelení. Zároveň však bohužel předvedla, jak jsou předvolební námluvní tanečky vzdáleny povolební realitě.


Paní Kuchtové nechtějí schválit nástupce, jejího bývalého náměstka Dušana Lužného. Tak pohrozila odchodem Zelených z vlády. K osobě pana Lužného může mít kde kdo nejrůznější výhrady, já se jich zdržím a připomenu jediné: Byl členem týmu Dany Kuchtové, tedy týmu, který je zodpovědný za průšvih s evropskými penězi, co ministerstvo vyvedlo. Proto - bez ohledu na možné další výhrady k jeho osobě anebo bez ohledu na jich možnou absenci - si lze snadno představit, že jako nový ministr koaliční partnery příliš neláká.
Když se skutečnost, že Lužný jako nástupce Kuchtové asi neprojde, provalila naplno, reagovala paní Kuchtová jednoznačnou pohrůžkou rozbití koalice. Námitka, že Lužný byl v týmu, který selhal, je zcela manažersky legitimní. Paní Kuchtová přesto v této záležitosti emotivně útočí na něco, co by zpochybňováno být nemělo - na koaliční soudržnost. Protože bude-li soudržnost koalice příliš rozviklaná, půjde práce vlády do háje.
Když šli Zelení do posledních voleb, slibovali, že nebudou běžnou stranickou stranou a že budou stavět zájem obecný nad zájem stranický. Nyní to svým výstupem na Primě Dana Kuchtová jasně popřela. Stabilita koalice je veřejný zájem, místo ministra pro pana Lužného jejím přáním. Přesto právě ona, jihočeská matka, která by měla ctít etické postoje Zelených stoprocentně, staví najednou svůj rozmar nad zájmy existence koaliční vlády. Ach jo...



Související články:
Tomáš Feřtek: LUŽNÝ JAKO ZPŮSOB POLITICKÉ SEBEVRAŽDY
Tomáš Feřtek: ZELENÍ NA CESTĚ DO ZAPOMNĚNÍ
Tomáš Feřtek: ZA CO MŮŽE DANA K.