Volební preference a výměna manželek

Volební preference a výměna manželek

Volební preference a výměna manželek

Sotva Jiří Paroubek ohlásil rozvod a představil veřejnosti svou zbrusu novou blondýnu, popolezly preference sociální demokracie směrem nahoru. Je výměna manželek tou nejlepší cestou k politické popularitě?


Jak oznámil server iDnes.cz, podle agentury Median by dnes sociální demokraté zvítězili s 34,8 %, druhé ODS by dalo hlas 33,4 % voličů. Když se podíváme na čísla preferencí do nedávné minulosti, zjistíme, že dlouho po volbách vedla ODS. A v reálném životě se toto období, kdy byla ódéeska lidem nejsympatičtější, kryje s obdobím, kdy předseda vlády Mirek Topolánek za mohutné pozornosti médií odešel od rodiny a začal nový stranický vztah s poslankyní Talmanovou.
Podíváme-li se nyní, co zapříčinilo změnu a po dlouhé době zvýšilo preference sociálních demokratů až nad úroveň preferencí pravice, můžeme jen těžko váhat s nalezením příčiny. Preference socdem narostly bezprostředně poté, co rodinu opustil Jiří Paroubek a co česká veřejnost uviděla jeho novou milenku!
V prostředí naší země bylo vždy těžké zavděčit se lidu, nyní však politická scéna jasně ví, čím se zalíbit. Proto se víc než těším na další kolo rozvodů - tentokrát pravděpodobně předvolební.