Řádil Škrla v Iráku?

Řádil Škrla v Iráku?

Řádil Škrla v Iráku?

V úterý večer televize odvysílala otřesné záběry bagdádského sirotčince pro mentálně postižené děti. Děti se nahé válely na betonových podlahách a jejich záběry byly českému divákovi až bolestně povědomé...


Sirotčinec, respektive to, jaké v něm panují podmínky, objevili při náhodné kontrole američtí vojáci. Česká televize přinesla detailní záběry. Podvyživené děti na holých podlahách působily skutečně otřesně, ale nějak povědomě. Když však televize sdělila, že ředitel ústavu a dvě sestry zmizeli v nenávratnu, byla podobnost až nápadná.
Podle fotografie ředitele, a také podle informací zběhlého člena sekty Hnutí Grgálu, nelze vyloučit, že na fotografii ředitele je otec Barbory Škrlové Škrla s nalepeným knírem. Jak tvrdí člen Hnutí Grgálu, šlo o v Iráku dobře známou osobu propagující skautské hnutí a angažující se v pedagogickém výzkumu. Údajně to byl sirotek, kterého vychovaly sestry řádu moravských bratří, a děti v sirotčinci nechával na betonu z experimentálně-pedagogických důvodů.
Podobností je tolik, že podezření je více než silné. Zvlášť vzhledem k tomu, že dvě sestry Maurerovy již delší dobu nejsou vidět a jsou údajně ve vazbě. Vzhledem k brněnským zvyklostem je možné, že za ně sedí nějaké ochotnice a ony samy pak se Škrlovou pomocí a pod vlajkou oddílu Mravenci nerušeně pokračují v bagdádském sirotčinci v tom, co zkoušely na malém Ondrovi u nich doma v komoře.