Čipujte politiky!

Celoplošné čipování psů ukázalo, že jde o naprosto bezpečný zákrok, který už deset kilogramů vážícímu savci nezpůsobí nejmenší problém, zátěž či trauma. Proto je načase přistoupit k celospolečensky mnohem potřebnějšímu čipování politiků.


Už krátce po volbách ukázala causa bývalých náměstků bývalého ministra zdravotnictví, že politik (náměstek ministra je politická funkce) se v české kotlině zaběhne snadněji než pes. Tehdy se zatoulali kromě hlavního hygienika všichni. Vykládal jsem si celou událost povolebním šumem a nenapadlo mě, že by bylo potřeba ve věci přijímat nějaké systémové řešení, ale pozdější události ukázaly, že jsem se mýlil a dění podcenil.
Ve středu pětadvacátého října se stejně do nenávratna zatoulal poslanec ČSSD Michal Pohanka! Nejdříve vystoupil ze sociální demokracie, a pak, bumbác, byl pryč. A dokonce ani nebral novinářům telefon - přestože se ho chtěli na spoustu věcí zeptat! A nebrat novinářům telefon je přece v dnešní době naprosto nepřijatelné. Proto se domnívám, že je pravá chvíle zahájit čipování politiků.