Nacionalismus a porucha erekce

Když jsem vídal v médiích zprávy o narůstajícím národnostním napětí na Slovensku, vždy mě zajímalo, nakolik ten problém média zveličují. Pak mi jeden slovenský fašounek napsal..


V kupě mailů, co každý den přicházejí, jsem nalez jeden, kde se odesilateli fakt nepovedlo kódování. Uvádím v plném znění:

Luštit ty vysypané znaky se mi opravdu nechtělo, navíc bylo poznat, že odesilatele zajímá kotvičník zemní - tak jsem odpověděl jednou větou: Vážený pane, mail je téměř nečitelný. ale stran kotvičníku najdete vše na www.jikl.cz
Po několika dnech přišla odpověď, která mi mé pochyby o reálnosti slovenského nacionalismu upřesnila sama. Slovenský fašounek Marcel mi své komplexy vysvětlil osobně a důsledně: mrzí ma že stvoja slovenčina je horšia ako moja čeština, toho pána si si mohol odpustiť a ked mas problém s prekladom tohto textu najmy si prekladatela, alebo začni pozerávať slovenské rozprávky zbohom. Přiznávám, že mne ta erupce hysterické národnostní nesnášenlivosti vyděsila. Když jsem se však zamyslel nad souvislostmi - ten Slováček, který má tak poškozené sebevědomí, že paranoidně vykládá cokolov jako útok na svoji národnost, shání kotvočník zemní. Kotvičník zemní často užívají muži, kteří mají problém s erekcí a potencí - steroidy, které kotvičník obsahuje, pomáhají odstranit poruchy mužnosti. Nasnadě je tedy otázka: Je nacionalismus - a nejen ten slovenský - výsadou impotentů?