Pravý terorista bývá civilista

Pokud čteme o "civilních obětech" izraelských útoků v Libanonu ve válce proti Hizballáhu, musíme si uvědomovat, že teroristé chodí zásadně v civilu.


Když čtu o dvanácti stovkách mrtvých civilistů v Libanonu, vždy mě napadá: A kolik z těch civilistů svíralo v předsmrtné křeči samopal?
Hizballáh není regulerní armádou, je to teroristická organizace, guerilla, a jeho příslušníci nenosí stejnokroj. Stejně tak už zaživa existuje u bojovníků Hizballáhu vysoká neochota přiznávat své členství v této ogranizaci. Proto je samozřejmě velice dobře možné poznat na v civilu oblečeném mrtvém, který sedí v kabině ohořelého náklaďáku s Kaťušemi, že byl členem Hizballáhu. Ale už jeho spolubojovník, kterého Izraelci dostali při leteckém bombardování někde pod mostem, a kterému tlaková vlna vyrvala z rukou samopal, je přece pro média i oficiální libanonsko-hizballáhovskou propagandu očividně civilistou. Vždyť nemá uniformu!
Proto mě mrzí, že se nikdy nedozvím, kolik v tomto konfliktu zahynulo skutečných civilistů, a kolik teroristů bez uniformy.