Máte želvu? Chcete želvu?

Je to právě týden, co v tištěném Reflexu vyšel inzerát společenství templářů NEŽER ŽELVU. Stačil týden, a Společenství slaví první úspěch: Už jsme umístili devět opuštěných želv!


Je s podivem, jakou sílu mají média. V minulém Reflexu jsem informoval, že s přáteli, kterým není lhostejný osud plazů, budujeme útulek pro opuštěné želvy nádherné. Sotva článek vyšel, začal zvonit telefon - a želvy se jen rojily. Vodních želv nádherných je totiž mezi lidmi skutečně dost.
Prvního nalezence jsem si ponechal. Další tři si vzal - pro sebe a pro své přátele do zahradního bazénku - dr. Ivan Douda. Další trojice nalezenců putovala do jiného pražského bazénku, jeden samec doplnil chovnou skupinu pražského chovatele. Zvířata dodala paní Nataša Velenská z pražské zoo, které do zoo nosí nalezené želvy lidé z celé republiky. Poslední želvu, kterou jsem umístil včera, jsem ani neviděl - dáma, která se o ni nechtěla dál starat, mi na sebe nechala kontakt, a ten jsem předal jiné dámě, která naopak želvu chtěla pro dítě. Zvíře bylo v pořádku předáno. A byla to devátá želva, které jsme sehnali náhradní domov.
Je to děsivé, neboť naše společenství templářů vzniklo jako recese, a nyní je ze mě skutečný ochranář... Takže: Máte-li želvu nádhernou, o kterou se nechcete starat, nebo jste ji někde našli? Nebo naopak - chcete poskytnout opuštěné želvě domov? Volejte 602 687 014 nebo piště na jxd@volny.cz!